• 28 Μαρτίου 2024,

Την Τετάρτη απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι – Στην Καβάλα ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ

 Την Τετάρτη απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι – Στην Καβάλα ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ

Ενόψει της μεγάλη απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων την ερχόμενη Τετάρτη επισκέφθηκε χθες την Καβάλα ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάϊδας. Η επίσκεψη ήταν έκτακτη αφού ο πρόεδρος προέρχονταν από τη Θεσσαλονίκη γι’ αυτό και δεν περιελάμβανε επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους. Ο Γιάννης Πάϊδας που είναι δάσκαλος προερχόμενος από την παράταξη της ΔΑΚΕ, ενώ η σύζυγός του κατάγεται από τη Λεκάνη Καβάλας, συνάντησε το πρωί τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο.

Στη συνέχεια παραβρέθηκε σε συνέντευξη τύπου μαζί με τους συνδικαλιστές του νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Καβάλας. Συνάντησε συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και το μεσημέρι παραχώρησε συνεντεύξεις σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στην κινητοποίηση της ερχόμενης Τετάρτης οι δημόσιοι υπάλληλοι θα απεργήσουν μόνοι τους. Δεν υπάρχει συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ η απεργία της οποίας θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου. Ζήτημα συνεννοήσεως υφίσταται μεταξύ της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει.

Το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Καβάλας εκδηλώσεις τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την επιτυχία της απεργίας, καλεί δε για τη συγκεκριμένη ημέρα στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί μπροστά από την είσοδο του διοικητηρίου.

Στη συνέντευξη τύπου ο Γιάννης Πάϊδας και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Καβάλας Τάσος Ιωαννίδης έθιξαν γενικότερα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο δημόσιο τομέας. Μίλησαν για τα κενά, τις ανάγκες προσλήψεων και την αδικία που υφίστανται οι εργαζόμενοι σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες. Ειδικότερα ο κ. Πάϊδας αναφέρθηκε στα κενά της εκπαίδευσης καθώς ούτε στον συγκεκριμένο κλάδο έγιναν οι απαραίτητες προσλήψεις.

Διαβάστε επίσης