• 20 Απριλίου 2024,

Επιστολή για τον εξωτερικό φωτισμό της Μεγάλης Λέσχης

 Επιστολή για τον εξωτερικό φωτισμό της Μεγάλης Λέσχης

Ο συμπολίτης έμπορος Παναγιώτης Κυριακίδης μας έστειλε το ακόλουθο κείμενο, το οποίο ανάρτησε και στο διαδίκτυο. Αφορά τον εξωτερικό φωτισμό στο κτίριο της Μεγάλης Λέσχης: « Όχι άλλο κάρβουνο! Ένα από τα πιο σημαντικά και εμβληματικά κτίρια της Καβάλας επιτέλους ανακαινίσθηκε! Οι σκαλωσιές απομακρύνθηκαν και η «Μεγάλη Λέσχη» έδειξε την λάμψη της. Το συγκεκριμένο κτίριο, μαζί με αυτό του Δημαρχείου και του Καπνεργάτη, θα έλεγα ότι αποτελούν την τριλογία στην οικοδομική ιστορία της πόλης μας. Όλα καλά λοιπόν;

Να χαρούμε για αυτό το περίφημο κτίριο που αποκαταστάθηκε; Όχι! Δυστυχώς δεν μπορούμε. Διότι όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, τοποθετούνται φωτιστικά που δεν έχουν καμία σχέση με το κτίριο. Τα συγκεκριμένα φωτιστικά θα αλλοιώσουν την όψη του και θα αποτελούν μία ανορθογραφία ιστορική και αρχιτεκτονική. Λεπτομέρεια θα πει κάποιος. Αλλά ας σκεφθούμε το πρόσωπο μιας όμορφης γυναίκας βαμμένο υπερβολικά και με λάθος τρόπο.

Είμαι σίγουρος ότι το πολύ όμορφο κτίριο θα μπορεί να φωτίζεται και με άλλον τρόπο, χωρίς να αλλοιώνεται η φυσιογνωμία του. Ας το προσέξουν οι υπεύθυνοι και να μην προχωρήσουν στην περαιτέρω εγκατάσταση αυτού του είδους των φωτιστικών επί του κτιρίου. Κάποια στιγμή θα πρέπει να προσέξουμε και την λεπτομέρεια για να έχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα».

Διαβάστε επίσης