Η ώρα της αξιοποίησης της ανακαινισμένης Μεγάλης Λέσχης

 Η ώρα της αξιοποίησης της ανακαινισμένης Μεγάλης Λέσχης

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα ολοκληρωθεί και ουσιαστικά το έργο ανακαίνισης της Μεγάλης Λέσχης. Οι Καβαλιώτες ήδη βλέπουν το κτήριο σχεδόν έτοιμο και φρεσκοβαμμένο, έτσι έχουν την ευκαιρία να το θαυμάσουν. Πρόθεση του δήμου Καβάλας είναι να προλάβει τον εγκαινιασμό του κτηρίου εντός του Δεκεμβρίου, φιλοξενώντας εκεί την πρώτη εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της Σαπφούς Αγγελούδη για την ιστορία του δήμου και όλων των δημάρχων.

Σχετικά με τα σχέδια για την αξιοποίηση του ανακαινισμένου κτηρίου, ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής παρατήρησε: «Πρέπει να πούμε μπράβο σε όλους. Έγινε καταπληκτική δουλειά. Μεγάλη είναι και η συμβολή της Φιλοπτώχου Αδελφότητας στην οποία ανήκει το κτήριο. Όταν εισέρχεσαι στο κτήριο έχεις την εντύπωση ότι μπαίνεις σε κάποιο παλατάκι της Βιέννης. Κατά την εκτίμησή μου δεν θα πρέπει να στεγαστεί στους χώρους της Μεγάλης Λέσχης κάποια επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος».

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα δεν απέκλεισε το παραμικρό αλλά με συγκεκριμένους όρους. Ειδικότερα δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ: «Καταρχήν θα πρέπει να προστατεύσουμε το τελικό αποτέλεσμα. Το έργο θα αποπερατωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Το κτήριο θα φωτισθεί προκειμένου να αναδειχθεί περισσότερο ωστόσο ο εξωτερικός φωτισμός θα εξυπηρετήσει και για λόγους ασφαλείας. Στο κτήριο σίγουρα θα φιλοξενηθεί ο Σκακιστικός Όμιλος, όπως άλλωστε έχουμε υποσχεθεί. Πολύ πιθανή είναι και μία μόνιμη έκθεση πινάκων ζωγραφικής από εκείνους που διαθέτει η Στέγη Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών. Στόχος του έργου, αλλά και όλων των έργων, είναι η αυτοσυντήρηση. Κατόπιν τούτου τίποτε δεν αποκλείεται. Βασικός σκοπός μας είναι να γίνει λειτουργικό το κτήριο και να το επισκέπτεται όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος».

Διαβάστε επίσης