Τις ανώνυμες και συκοφαντικές επιστολές τις έστειλε ανταγωνιστής!

 Τις ανώνυμες και συκοφαντικές επιστολές τις έστειλε ανταγωνιστής!

Το Καλοκαίρι του 2017 οι δύο ιδιοκτήτες γνωστού παραλιακού μπαρ στο Ν. Καβάλας αναστατώθηκαν.

Κι αναστατώθηκαν δίκαια μετά τα όσα ανακάλυψαν ότι έγιναν σε βάρος τους. Άγνωστος έστειλε 10 περίπου (ουσιαστικά) ανώνυμες και συκοφαντικές επιστολές, επιλέγοντας ως παραλήπτες αυτών δικαστικές αρχές και λοιπές υπηρεσίες. Από τις υπηρεσίες που ασχολούνται με τη λειτουργία καταστημάτων εστίασης.

Οι επιστολές περιέγραφαν σημεία και τέρατα. Ήταν μια καταγγελία που ξεπερνούσε τα φυσιολογικά- ας πούμε- όρια. Για την οποία τους ενημέρωναν πολλοί από αυτούς που την είχαν λάβει και διαβάσει. Αμέσως οι αρχές αντιμετώπισαν και τους ίδιους και την επιχείρηση τους διαφορετικά. Θεωρήθηκαν ύποπτοι για πολλά και διάφορα. Οι έλεγχοι που προκλήθηκαν και έγιναν δεν επιβεβαίωσαν φυσικά το περιεχόμενο της επιστολής.

Ποιος όμως είχε την ιδέα; Ποιος και γιατί την υλοποίησε; Οι έρευνες που οι δύο επιχειρηματίες έκαναν είχαν – για καλή τους τύχη- αποτέλεσμα. Οι επιστολές στάλθηκαν και μέσω ΕΛΤΑ και μέσω εταιρίας κούριερ. Έψαξαν στην κούριερ στην Καβάλα και βρήκαν ότι αυτός που έστειλε τις επιστολές είχε λογαριασμό, τον χρησιμοποίησε.

Και κάπως έτσι η κάρτα του, ο κωδικός του στην κούριερ τον πρόδωσε. Τα υπόλοιπα τα ανέπτυξαν αναλυτικά την Παρασκευή στο Τριμελές. Μήνυσαν τον ανταγωνιστή τους αφού αυτός που έκανε όλα τα παραπάνω αποδείχθηκε ότι ήταν ανταγωνιστής τους!

Υπεύθυνος γειτονικής παρόμοιας επιχείρησης. Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε και μάλιστα κατηγορηματικά. Όμως οι εξηγήσεις που έδωσε δεν έπεισαν το δικαστήριο. Καθόλου. Κρίθηκε ένοχος και για τις δύο κατηγορίες: Ψευδής καταμήνυση κατά συρροή και συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή.

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 24 μηνών. Με αναστολή. Άσκησε έφεση ώστε η υπόθεση να κριθεί σε δεύτερο βαθμό. Οι δύο επιχειρηματίες παράλληλα με το ποινικό μέρος της υπόθεσης έχουν προσφύγει και στα πολιτικά δικαστήρια. Ζητούν αποζημίωση για την βλάβη που υπέστησαν αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Σε άλλη υπόθεση που δίκασε την Παρασκευή το Τριμελές Καβάλας καταδικάστηκε σε φυλάκιση, χωρίς να παραστεί στη δίκη, κάτοικος Ξάνθης. Αποδείχθηκε ότι ενεπλάκη και συμμετείχε στη διάρρηξη του ΚΕΠ Χρυσούπολης που έγινε τον Μάη του 2017. Οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν. Και οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν παρόντες συνηγόρους υπεράσπισης.

Διαβάστε επίσης