• 20 Απριλίου 2024,

Της τάξης απόπλου …

 Της τάξης απόπλου …

Το κορίτσι της σημερινής μας φώτο είναι σαν φρεγάτα έτσιμη να σκίσει τα κύματα !

Καλοκαιρινές στιγμές , με καλοκαιρινή διάθεση και πάρα πολύ καρπούζι που είναι την διάρκεια του θέρους το παραδοσιακό Νο 1 φρούτο που όπως λένε και οι επιστήμονες είναι το φυσικό viagra.

Εσείς βέβαια που επιλέγετε κάθε βράδυ να κλείνετε την ημέρας σας με ένα καρπούζι θα πρέπει να είστε έτοιμοι για πολλές και συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα αφού είναι γνωστό οτι εκτός όλων των άλλων το καρπούζι προκαλεί και μια σχετική συχνοουρία.

Τέλος να έχετε υπόψη σας οτι όλοι εσείς που θέλετε να το συνδυάσετε με κάτι άλλο γιατί ίσως να μην σας φτάνει για βραδυνό θα πρέπει να γνωρίζετε οτι μια φέτα τυρί είναι μία απο τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε.

Τώρα όσο αφορά την επιλογή του καρπουζιού υπάρχουν πάρα πολλές θεωρίες οι οποίες κυκλοφορούν κυρίως στο διαδίκτυο και έχουν να κάνουν με μερικά σημάδια που θα πρέπει να έχει κατά νου ο καταναλωτής προκειμένου να κάνει την πιο σωστή επιλογή όπως για παράδειγμα το κοτσάνι το οποίο θα πρέπει να είναι ξερό , κάτι που δείχνει οτι έχει καιρό που έχει κοπεί το συγκεκριμένο απο το χωράφι όπως επίσης και η πλευρά με την οποία ακουμπά στο χώμα το καρπούζι και θα πρέπει να έχει χρώμα έντονα κίτρινο το οποίο δείχνει οτι το καρπούζι έμεινε στο χωράφι όλο αυτό το διάστημα που απαιτείται προκειμένου να ωριμάσει και δεν κόπηκε πρώϊμα.

Είναι το λεγόμενο σωστό τάϊμινγκ που λέμε και είναι κλειδί όσο αφορά την γεύση ενός φρούτου.

Τέλος θα πρέπει να έχετε υπόψη σας οτι τα καρπούζια τα στρόγγυλα, τα λεγόμενα θηλυκά είναι και πιο γλυκά απο τα μακρόστενα που είναι σαν αυγά και είναι τα αρσενικά και είναι πιο ζουμερά.

Εμείς επιλέγουμε εύκολα τα θηλυκά και ας μην είναι τόσο ζουμερά όσο τα αρσενικά.

 

Όλα είναι πανέτοιμα και για το φετεινό COSMOPOLIS που θα γίνει στην χερσόνησο της Παναγίας με πολλές εκδηλώσεις και πολλές συναυλίες με κορυφαία αυτή του Goran Bregovic που θα φέρει κόσμο στην Καβάλα και απο τους  γύρω Νομούς αφού είναι ένας καλλιτέχνης παγκοσμίου φήμης.

Τo Cosmopolis όπως πάει το πράμα έξελίσσεται στο πιο ακριβό φεστιβάλ για την πόλη της Καβάλας που ξεπερνάει σε μπάτζετ και αυτό του Air Show.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε και η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου επί Κωστή Σημιτσή είχε επιλέξει σε πρώτη φάση να το περιορίσει αρκετά και εν συνεχεία να το καταργήσει.

Το Cosmopolis επανήλθε επί διοίκησης Τσανάκα και είναι αλήθεια οτι κάθε χρόνο ανεβάζει όλο και περισσότερο τον πήχη.

Είναι καλό για την πόλη και ενισχύει το συγκεκριμένο φεστιβάλ το τουριστικό προφίλ της Καβάλας αλλά με υψηλό αντίτιμο.

Το ιδανικό θα ήταν να είχαμε τα ίδια αποτελέσματα αλλά με λιγότερα λεφτά γιατί πάντα το ζητούμενο σε αυτά τα χρόνια τα δύσκολα της κρίσης είναι η μείωση των εξόδων.

Με λεφτά πολλοί μπορούν να κάνουν πολλά.

Το θέμα είναι να κάνεις πολλά με λίγα λεφτά.

Βέβαια να έχετε υπόψη σας οτι το φετεινό cosmopolis είναι το τελευταίο πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές και για τον λόγο αυτό η επιλογή των καλλιτεχνών είναι ιδιαίτερα προσεγμένη με καλλιτέχνες που μέχρι προχθές είχαμε την δυνατότητα να βλέπουμε μόνο μέσα απο την τηλεόραση.

 

Άλλο ένα cafe take away μπαίνει στην ζωή μας και στην καθημερινότητα μας.

Αυτή την φορά επιλέχθηκε ένα κατάστημα επί της Χρυσοστόμου Σμύρνης λίγα μέτρα πριν τα δικαστήρια και το οποίο πρίν απο μερικά χρόνια λειτουργούσε ώς παντοπωλείο.

Απο το 2010 και μετά μας έχουν περικυκλώσει στην κυριολεξία αυτού του είδους τα καφέ που έχουν αλλάξει τον χάρτη αλλά και τις καθημερινές μας συνήθειες όσο αφορά τον πρωϊνό κυρίως καφέ.

Πάντως το γεγονός οτι υπάρχουν τόσα take away cafe σημαίνει οτι ο έλληνας έδινε και δινει μεγάλη βάση στο πρωϊνό.

Είναι μεγάλο κεφάλαιο και έχει ένα μεγάλο μερίδιο απο τα καθημερινά μας έξοδα.

Το θέμα είναι οτι κάποια στιγμή αυτά τα cafe με την ευκολία που ανοίγουν θα αρχίζουν σιγά – σιγά και να κλείνουν γιατί όπως σε όλα τα πράγματα έτσι και σε αυτό τον χώρο υπάρχει ένα ταβάνι.

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης