• 19 Απριλίου 2024,

Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ: Υπάρχει όρεξη, δεν υπάρχουν χρήματα

 Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ: Υπάρχει όρεξη, δεν υπάρχουν χρήματα

«Από οικονομικής πλευράς είμαστε πολύ χάλια. Ο προϋπολογισμός που έχουμε είναι 5 φορές μειωμένος σε σχέση με αυτόν προηγούμενων ετών. Υπάρχει απ’ την άλλη καλό κλίμα και όρεξη» είπε χθες ο πρόεδρος του τμήματος ΑΜ του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Ζαφείρης Μυστακίδης. Τα λόγια του κ. Μυστακίδη μας «προσγειώνουν» αμέσως στην πραγματικότητα. Μας προετοιμάζουν για αυτά που θα πρέπει να περιμένουμε. Πάντως το τμήμα είναι δραστήριο, θα συνεχίσει να είναι κι έχει την αποδοχή και την αναγνώριση των λοιπών τοπικών φορέων.

Οι εκλογές στους γεωτεχνικούς έγιναν τον περασμένο Απρίλη. Στο τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας η νίκη της παράταξης Μυστακίδη ήταν η τρίτη συνεχόμενη. Στην 11μελή διοικούσα επιτροπή (με πρόεδρο τον κ. Μυστακίδη) οι προερχόμενοι από την Καβάλα είναι περισσότεροι. 4 συνολικά.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο κ. Μυστακίδης είπε στην Πρωινή: « Υπάρχει μια ανανέωση σε ποσοστό 40% στα μέλη της διοικούσας. Φυσικά υπάρχει συνέχεια αυτών που κάναμε με αυτά που θα κάνουμε. Για μας οι εκλογές τέλειωσαν. Θα επικρατήσει πνεύμα ομόνοιας, ομοψυχίας. Αφήνουμε στην άκρη τις μικροδιαφορές. Οι εκλογές τέλειωσαν. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε πόρους. Σκοπεύουμε να ασχοληθούμε με θέματα γεωτεχνικά, θα συνεχίσουμε προηγούμενες πρωτοβουλίες μας ενώ θα κάνουμε όπως πάντα παρεμβάσεις σε τοπικά ζητήματα».

Ο κ. Μυστακίδης είπε επίσης ότι ο κάθε προϋπολογισμός του επιμελητηρίου δεν επιβαρύνει αυτόν του δημοσίου. Παρόλα αυτά υπάρχει μείωση του επειδή δεν υπάρχουν έσοδα. Σημειώνει ότι δεν πληρώνονται οι συνδρομές των μελών ενώ ταυτόχρονα ένα τμήμα όπως αυτό της Ανατολικής Μακεδονίας έχει αρκετές ανελαστικές δαπάνες.

 

Διαβάστε επίσης