• 23 Φεβρουαρίου 2024,

Το 18ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας μιλά για την ΑΓΑΠΗ (φωτογραφίες)

 Το 18ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας μιλά για την ΑΓΑΠΗ (φωτογραφίες)

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του 18ου δημοτικού σχολείου εκδήλωση με θέμα την ΑΓΆΠΗ.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης και προσκεκλημένος του συλλόγου γονέων κι κηδεμόνων και του σχολείου ήταν ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου  κ.κ. Στέφανος.  Μετά το θερμό καλωσόρισμα της διευθύντριας κας Αγαθής Ασλανίδου καθώς και της προέδρου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Αναστασίας Παπαγιαννάκη στο πρόσωπο του μητροπολίτη και στην διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κας Αθανασίας Γαϊτανίδου, ακολούθησε η ομιλία του κ.κ. Στέφανου.

Ο λόγος του, όπως πάντα, άμεσος, περιεκτικός με δόσεις χιούμορ , εμπλουτισμένος με αληθινά γεγονότα, μακριά από στερεότυπα. Ο σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, μίλησε για τρία είδη αγάπης, αυτής που είναι άνευ όρων και είναι αμφίπλευρη, αυτή που δεν έχει ανταπόκριση και αυτό το είδος κατά το οποίο ο ένας αγνοεί την αγάπη του άλλου.

Μίλησε τέλος για την υπέρτατη αγάπη του Θεού προς όλους μας και έκλεισε λέγοντας πως η αγάπη τα πάντα νικά, τα πάντα σαρώνει, τα πάντα κερδίζει. Ακολούθησαν ποιήματα και  κείμενα των μαθητών με θέμα την Αγάπη και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίδοση ενός λευκώματος με τις ζωγραφιές των παιδιών και την δήλωση εκατέρωθεν πώς αυτή ήταν μόνο η αρχή μιας πολύ όμορφης φιλίας.

Ο Σ.Γ.Κ. ευχαριστεί θερμά τον σεβασμιώτατο, που μας τίμησε αποδεχόμενος την πρόσκλησή μας, τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, τους μαθητές που συμμετείχαν ενεργά αλλά και αυτούς που άκουσαν με προσήλωση τα όσα ειπώθηκαν και φυσικά τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εργάστηκαν για να έρθει εις πέρας η εκδήλωση.

Με εκτίμηση, το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων   

Διαβάστε επίσης