Το 24ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (φωτογραφίες)

 Το 24ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (φωτογραφίες)

Οι μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ τάξης του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια του Σχολείου, κ. Παπαδοπούλου Ελένη, τις Δασκάλες των τάξεων κ. Μώραλη Μαρία και κ. Μανουηλίδου Ευμορφία και  τη δασκάλα της παράλληλης στήριξης κ. Βασιλειάδου Άννα, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής, την Τρίτη 7/03/2023 επισκέφτηκαν το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου τους  υποδέχθηκε ο βουλευτής Καβάλας κ. Πασχαλίδης Γιάννης.

Οι μαθητές κατά τον χρόνο της επίσκεψής τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ξεναγήθηκαν από υπάλληλο της Βουλής στην «Αίθουσα των Συνεδριάσεων», όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτιρίου και στην «Αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου μελέτησαν την έκθεση Ιστορικών Αντικειμένων της Βουλής, καθώς επίσης και τη Ζωφόρο με εικόνες από την Ελληνική Επανάσταση. Με την έξοδό τους από τη Βουλή παρακολούθησαν την αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς στο «Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη».

Επιπρόσθετα, με την ευκαιρία της τριήμερης παραμονής τους στην πρωτεύουσα, από 6-8 Μαρτίου, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον «Ιερό Βράχο» και το «Μουσείο της Ακρόπολης», όπου ξεναγήθηκαν από διπλωματούχο ξεναγό. Ακολούθως ξεναγήθηκαν στον χώρο της «Παλιάς Βουλής», στο σημερινό «Εθνικό Ιστορικό Μουσείο», και μελέτησαν τα εκθέματά του από την περίοδο της ελληνικής επανάστασης.

Επιπλέον επισκέφθηκαν την παραδοσιακή συνοικία της «Πλάκας», την «Πύλη του Αδριανού», τις «Στήλες του Ολυμπίου Διός» και περιηγήθηκαν στον «Εθνικό Κήπο» και στην «Πλατεία  Συντάγματος». Εντύπωση μεγάλη έκανε σε όλους η επίσκεψη στο «Καλλιμάρμαρο», το μοναδικό αμιγώς  μαρμάρινο στάδιο σε όλο τον κόσμο, καθώς και στο Μουσείο του,  που βρίσκεται μέσα στη «Στοά» από οπού έβγαιναν οι αθλητές.

Κατά την επίσκεψή τους στο Καλλιμάρμαρο παρακολούθησαν ένα  σπουδαίο μάθημα Ιστορίας από τη δασκάλα του Σχολείου κ. Μανουηλίδου Ευμορφία, όπως επίσης σπουδαίο μάθημα παρακολούθησαν κατά την επίσκεψή τους στο λόφο των Μουσών, όπου είδαν κι έμαθαν για το «Μνημείο του Φιλοπάππου», την Εκκλησία του «Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη», την «Πνύκα», τις «Φυλακές του Σωκράτη» και το «Εθνικό Αστεροσκοπείο».

Μεγάλη χαρά έδωσε στους μαθητές η περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας με το τρενάκι, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ιστορικά κτίρια της «Ακαδημίας Αθηνών», του «Καποδιστριακού Πανεπιστημίου», της «Εθνικής Βιβλιοθήκης», όπως επίσης την «Πλατεία Κλαυθμώνος», «Το Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης», το  «Πολεμικό Μουσείο», το  «Ωδείο  Αθηνών» και το «Ελληνικό Ινστιτούτο Ερευνών».

Η βιωματική μάθηση για τους μαθητές  είναι αέναη και ανοίγει ορίζοντες προς την εξέλιξή τους ως αυριανούς ενεργούς πολίτες. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την άψογη συνεργασία που είχαμε μαζί τους, το ταξιδιωτικό πρακτορείο KAVALA TOURS και τους δύο οδηγούς κ. Μάκη Σταυρίδη και κ. Γιώργο Φωτιάδη, αλλά κυρίως τους γονείς των μαθητών/τριων μας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο σχολείο και στα παιδιά τους, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η τόσο πλούσια σε εμπειρίες και γνώσεις τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης