Dark Mode Light Mode

Το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας και στην Καβάλα

Το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας έρχεται στον Άγιο Νικόλαο

Για ακόμη μια χρονιά θα έρθει και στον Άγιο Νικόλαο το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που από 18-22 Απριλίου θα διοργανωθεί παράλληλα και σε πόλεις από όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα από Ηράκλειο, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Ρόδο, Σύρο, Τρίκαλα, Φλώρινα και Χανιά.

Όπως αναφέρουν και στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές: «Στο πλαίσιο του μαθητικού φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στις Δημιουργικές Εργασίες του ΓΕΛ, στο μάθημα «Ερευνητικές Εργασίες (Project)» των ΓΕΛ και στη Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων στα ΕΠΑΛ.

Επιπρόσθετα, είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο κάποιας Σχολικής δραστηριότητας (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.ά.) ή στο πλαίσιο κάποιου διαθεματικού/διεπιστημονικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων».

 

Έργα μαθητών

Θυμίζουμε ότι και πέρυσι είχε διοργανωθεί το φεστιβάλ στον Άγιο Νικόλαο με συμμετοχές των μαθητών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Λασιθίου.

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ παρουσιάστηκαν και εκτέθηκαν μαθητικά έργα (projects) που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής ή με την χρήση εργαλείων Πληροφορικής και Διαδικτύου, πολλά από τα οποία ήταν πρωτότυπα και καινοτόμα, ενώ όλα εκφράζουν τα ενδιαφέροντα και τους προβληματισμούς των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης στους χώρους του Φεστιβάλ υπήρχαν καινοτόμες διαδραστικές εκθέσεις.

Συνολικά παρουσιάστηκαν 17 εργασίες μαθητών υπό την καθοδήγηση του κάθε υπεύθυνου καθηγητή πληροφορικής. Τα σχολεία συμμετείχαν στο Φεστιβάλ ήταν το 3ο δημοτικό σχολείο Αγίου Νικολάου, το 1ο δημοτικό σχολείο Νεάπολης, το 2ο δημοτικό σχολείο Ιεράπετρας, το 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, το 3ο  Γυμνάσιο Ιεράπετρας, το 1ο ΕΠΑΛ Σητείας, το 1ο ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου, το 1ο και το 2ο ΓΕΛ Αγίου Νικολάου.

Όπως δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο υπεύθυνος διοργάνωσης του Φεστιβάλ στο νομό και υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗΝΕΤ. Λασιθίου κ. Βασίλης Ορφανάκης «στόχος και απώτερος σκοπός είναι η δουλειά που κάνουν τα παιδιά μέσα στο σχολείο και στο μάθημα της Πληροφορικής να βγει προς την κοινωνία και να καταλάβει την δουλειά που επιτελείται μέσα στο δημόσιο σχολείο και κατά τις ώρες της Πληροφορικής. Και για να καταλάβουμε ότι η πληροφορική δεν αφορά μόνο την απλή χρήση που έχουν όλοι συνηθίσει (π.χ. Facebook, Word, Excel κλπ) αλλά ότι πρόκειται για μια επιστήμη των υπολογιστών, με προγραμματισμό, αλγορυθμική και υπολογιστική σκέψη που καλλιεργείται μέσα από τα μαθήματα σχετικά με αυτήν».

Προηγούμενο άρθρο

Με τις διπλές ευκαιρίες των Μπάτε και Απόλλωνα Λεμεσού

Επόμενο άρθρο

Η αποτελεσματική ανακύκλωση θέλει απλά και άμεσα εφαρμόσιμα μέτρα