• 4 Μαΐου 2024,

Το Airbnb μας έχει αλλάξει την ζωή …

 Το Airbnb μας έχει αλλάξει  την ζωή …

Η γνωστή πλατφόρμα ενοικίασης σπιτιών Airbnb μέσω διαδικτύου είναι αλήθεια οτι τα τελευταία χρόνια έχει μπουκάρει στην ζωή μας και μέχρι ένα σημείο την έχει αλλάξει.

Ξέρετε φέτος τον χειμώνα πόσα σπίτια ανακαινίστηκαν προκειμένου να ενοικιαστούν το καλοκαίρι που έρχεται ;

Τα περισσότερα με προσωπική εργασία προκειμένου να μειωθεί το κόστος.

Οι προβλέψεις για ακόμα περισσότερες αφίξεις Βαλκάνιων τουριστών το ερχόμενο καλοκαίρι έχουν βάλει στην κυριολεξία “φωτιά” και σε αυτούς που δεν πίστευαν ποτέ οτι θα μπαίνανε σε αυτό το τρυπάκι ενοικίασης του ακινήτου τους.

Το θέμα είναι οτι αυτή η μανία πλέον έχει αρχίσει και εξαπλώνεται και στην πόλη της Καβάλας αφού τους τελευταίους μήνες παρατηρείται το φαινόμενοι οι ιδιοκτήτες μικρών διαμερισμάτων να βγάζουν τους ενοικιαστές τους προκειμένου να περιμένουν και αυτοί την μεγάλη απόβαση του καλοκαιριού απο τους Βαλκάνιους στους οποίους τα νοικιάζουν με την μέρα και βγάζουν τα τριπλάσια ίσως και τα τετραπλάσια.

Μεγάλα διαμερίσματα χωρίζονται και γίνονται δύο μικρά ενώ και πρώην γραφεία με τις απαραίτητες παρεμβάσεις γίνονται διαμερίσματα και νοικιάζονται.

Αυτός ο εύκολος τρόπος να βγεί το μεροκάματο το οποίο είναι και βαρβάτο έχει αλλάξει τα σχέδια αρκετών ανθρώπων που με αυτό τον τρόπο μπαίνουν και αυτοί στο τρυπάκι του τουρισμού.

 

Φαίνεται οτι απο σήμερα Δευτέρα υποχωρούν τα φαινόμενα και οι νοτιάδες γίνονται σταδιακά Βοριάδες με μικρή πτώση της θερμοκρασίας γιατί το Σαββατοκύριακο που μόλις πέρασε τουλάχιστον δεν είχε κρύο.

Μπορεί να σαπίσαμε στην υγρασία αλλά η θερμοκρασία ήταν σταθερά πάνω απο τους 10 βαθμούς.

Πάντως αυτή η μούχλα των νοτιάδων είναι πρόβλημα αφού επηρεάζει την ψυχολογία μας και καταλαβαίνετε οτι για όλους εμάς που είμαστε παίκτες ψυχολογίας αυτό είναι θέμα.

 

Χαμός απο παιδιά το απόγευμα της Κυριακής στο Lucy όπου οι παιδικές κατασκηνώσεις του Pitsas Camp στον Πρίνο της Θάσου πραγματοποίησαν για άλλη μια χρονιά το αποκριάτικο τους πάρτι.

Πάρα πολλά παιδιά και απο τους γύρω Νομούς βρέθηκαν στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Lucy και θυμηθήκανε τις όμορφες στιγμές που ζήσανε το περασμένο καλοκαίρι   στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Pitsas Camp.

Η βραδιά είχε πολύ χορό , κληρώσεις δώρων και ένα πλούσιο μπουφέ.

Το επόμενο ραντεβού των παιδιών θα γίνει την περίοδο του καλοκαιριού στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων.

 

Κίνδυνος – θάνατος οι στροφές στον δρόμο του Παληού κάθε φορά που βρέχει.

Τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα γίνονται πάντα στον συγκεκριμένο δρόμο και συνήθως η αιτία είναι η ολισθηρότητα του οδοστρώματος.

Ο Δήμος Καβάλας θα πρέπει να κινηθεί άμεσα προκειμένου να σταματήσει αυτή η κακή παράδοση κάθε φορά που βρέχει.

Όπως μαθαίνουμε σε πρώτη φάση με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας θα τοποθετηθούν στις επικίνδυνες στροφές τα γνωστά πορτοκαλί κολωνάκια που αποτελούν όμως μια προσωρινή λύση αφού μέσα σε λίγο χρονικά διάστημα θα έχουν ξηλωθεί και αυτά όπως και τα προηγούμενα.

Η παρέμβαση που πρέπει να γίνει στον συγκεκριμένο δρόμο που διασχίζει το Παληό θα πρέπει να είναι πιο σοβαρή έτσι ώστε να μην μπορούν να αναπτύσουν μεγάλες ταχύτητες τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

 

Έγινε μια δημοσκόπηση που δείχνει οτι το 75% των ελλήνων είναι κατά της χρήσης του όρου “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” στην ονομασία των Σκοπίων και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Αλέξη Τσίπρα που θα πρέπει ίσως να αλλάξει την κατεύθυνση των χειρισμών του.

Μπορεί να γλύτωσε απο τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ αλλά πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος η κυβέρνηση του να πέσει απο το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ.

Το σίγουρο είναι οτι μετά το χθεσινό συλλαλητήριο της Αθήνας στην κυβέρνηση του Τσίπρα θα αρχίσουν να γίνονται δεύτερες και τρίτες σκέψεις αφού μέχρι και προ συλλαλητηρίων φαινόταν οτι ήταν αποφασισμένοι να δώσουν λύση στο θέμα αυτό.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

Μακάρι να πάμε όλα καλά και όλα να είναι εύκολα γιατί τα δύσκολα μας έχουν κουράσει.

Παραμένουμε αισιόδοξοι και είμαστε σίγουροι οτι τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ  !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης