Το Αμφιθέατρο πρέπει να φιλοξενεί πάλι εκδηλώσεις τοπικών συλλόγων

 Το Αμφιθέατρο πρέπει να φιλοξενεί πάλι εκδηλώσεις τοπικών συλλόγων

Μετά από δύο και πλέον χρόνια επανήλθε στις εκδηλώσεις η μεγάλη αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου.

Αυτό έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, με αφορμή εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες. Οργανώθηκε από τους συλλόγους εργαζομένων στην ΠΕ Καβάλας και εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καβάλας. Η εκδήλωση είχε γενικότερη επιτυχία και έγινε παρουσία αρκετού κόσμου.

Ο χώρος που άνοιξε για το κοινό φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση. Στη γνωστή κατάσταση που ήταν προ της πανδημίας. Το έργο συντήρησης της αίθουσας ωριμάζει για να δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα. Κι επειδή το ίδιο το έργο θα αργήσει να ξεκινήσει, οι σύλλογοι ζητούν ως τότε το Αμφιθέατρο να είναι διαθέσιμο για τις εκδηλώσεις τους.

Αυτό είπε και ο Νίκος Τσιλογιώργης, πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης, μιλώντας χθες στην Πρωινή. «Να δίδεται σε εκδηλώσεις αφού πολλοί άλλοι χώροι στην πόλη δεν υπάρχουν» τόνισε. «Μέχρι τώρα οι αιτήσεις των συλλόγων απορρίπτονταν» συμπλήρωσε ως προς τις εκδηλώσεις που θα γίνονταν στο Αμφιθέατρο.

Κάτι τέτοιο άφησε να εννοηθεί ότι θα συμβεί και η πρόεδρος του συλλόγου των εργαζόμενων στην ΠΕ Καβάλας. Ήταν αναφορά της στο τέλος της εκδήλωσης την περασμένη Τετάρτη. Και κακά τα ψέματα, αυτό είναι το σωστό αφού 1ον Ο χώρος είναι σε καλή κατάσταση, 2ον Είναι απαραίτητος για τις τοπικές δραστηριότητες συλλόγων και 3ον Θα περάσουν μήνες μέχρι να εγκατασταθεί ο ανάδοχος που θα κάνει το έργο ανακαίνισης.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξης Πολίτης μίλησε χθες στην Πρωινή για την εκδήλωση της προηγούμενης μέρας, αφιερωμένη στο πρόβλημα της κακοποίησης των γυναικών και στις γυναικοκτονίες. Ζήτησε να υπάρξει συνέχεια (μετά την εκδήλωση της Τετάρτης), σημείωσε ότι η ΠΕ Καβάλας ετοιμάζει σχετική δράση με τη νέα χρονιά.

«Το φαινόμενο μας αφορά όλους. Πρέπει να αντιμετωπιστεί αν και κατανοώ ότι αυτό είναι δύσκολο. Πρέπει να στοχεύσουμε στα μικρά παιδιά», τόνισε ο κ. Πολίτης.

(φωτογραφία από την εκδήλωση της Τετάρτης, πηγή: Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καβάλας)

Διαβάστε επίσης