• 24 Απριλίου 2024,

Το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας ταλαιπωρείται από το έργο του φυσικού αερίου

 Το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας ταλαιπωρείται από το έργο του φυσικού αερίου

Για χρονικό διάστημα περίπου 3 προηγούμενων εβδομάδων το έργο του φυσικού αερίου ταλαιπωρεί το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας.

Χθες το πρωί έγινε μία ακόμη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης αλλά ως χθες το μεσημέρι δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Εννοούμε το τμήμα των εργασιών στο τέλος της οδού Κολοκοτρώνη, στην περιοχή του παλαιού υδραγωγείου (Καμάρες).

Σε ένα στενό τμήμα του δρόμου κατασκευάστηκε το δίκτυο αλλά αυτό έγινε και συνεχίζεται πολύ αργά. Ειδικά η διαδικασία της αποκατάστασης. Έτσι τα αστικά λεωφορεία δεν μπορούν να περάσουν για να βγουν στην οδό Κουντουριώτου.

Τρεις εβδομάδες τουλάχιστον η γραμμή Νο 1 ακολουθεί άλλη διαδρομή με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι επιβάτες της συνοικίας της Αγίας Βαρβάρας. Ειδικά αυτοί που ανεβαίνουν στα λεωφορεία στις στάσεις της οδού Κολοκοτρώνη. Κι ενώ το Αστικό ΚΤΕΛ αποδέχθηκε την ανάγκη εκτέλεσης των εργασιών, δεν φαντάζονταν ότι αυτές θα διαρκούσαν τόσο πολύ.

Δύο εκπρόσωποι του ήταν χθες στην περιοχή των επίμαχων έργων (φωτογραφία). Προσπάθησαν να εξηγήσουν ότι οι διευθετήσεις που έγιναν δεν αρκούν. Έδειξαν τα σημεία που επιβάλλεται να γίνουν κι άλλες παρεμβάσεις.

Δυστυχώς το πρόβλημα δεν λύνεται και δεν λύνεται επειδή αυτοί που κατασκευάζουν το δίκτυο φυσικού αερίου ούτε βιάζονται, ούτε καταλαβαίνουν τι σημαίνει για το Αστικό ΚΤΕΛ η προαναφερθείσα αλλαγή.

Όλα αυτά σε μια εποχή όπου οι επιβάτες των λεωφορείων είναι έτσι κι αλλιώς λίγοι. Ας ελπίσουμε ότι μετά τις χθεσινές διαβουλεύσεις, από ένα σημείο και μετά ήταν «παρακάλια», να αποδώσουν καρπούς. Η συγκεκριμένη γραμμή Νο1 είναι για το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας μια από τις καλύτερες κι όλο αυτό το διάστημα έχει επηρεαστεί με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί αρκετά ο αριθμός των επιβατών.

Διαβάστε επίσης