• 30 Απριλίου 2024,

Το Χαλκερό γιόρτασε και την άνοιξη που ήρθε ! (Φωτογραφίες)

 Το Χαλκερό γιόρτασε και την άνοιξη που ήρθε ! (Φωτογραφίες)

Η χθεσινή καθιερωμένη γιορτή για το δημοτικό διαμέρισμα του Χαλκερού Καβάλας ήταν διπλή. Δεν ήταν μόνο η γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής αλλά στην πράξη αποδείχθηκε πως ήταν και μια γιορτή για την άνοιξη, που είναι γεγονός τις τελευταίες ημέρες. Πολύ περισσότερο στο Χαλκερό, σ’ ένα μικρό και συμπαθητικό χωριό που αντιλαμβάνεται τα θετικά αποτελέσματα του ερχομού της άνοιξης πολύ πιο εύκολα, πολύ πιο άμεσα σε σχέση με τους κατοίκους μιας πόλης.

Οι εκδηλώσεις στο Χαλκερό για το γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής άρχισαν την παραμονή, δηλαδή το απόγευμα της Πέμπτης, με πανηγυρικό εσπερινό όπου βρέθηκε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος. Στη χθεσινή πανηγυρική θεία λειτουργία βρέθηκε ο Αρχιμανδρίτης Παύλος και άλλοι ιερείς. Το Χαλκερό φόρεσε τα καλά του, τα ανοιξιάτικά του. Βέβαια, στην είσοδο του χωριού μας υποδέχεται το έργο της κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ. Ο αγωγός περνά κοντά από τα πρώτα σπίτια του χωριού. Αν και προς το παρόν φαίνεται είναι γνωστό ότι πρόκειται για έναν υπόγειο αγωγό.

Δεν μας υποδέχθηκαν αδέσποτες αγελάδες, που πολλές φορές στο παρελθόν έχουν ταλαιπωρήσει το συμπαθητικό Χαλκερό. Η εκκλησία που δεν είναι μεγάλη, ήταν γεμάτη από κόσμο, ενώ αρκετοί πολίτες προερχόμενοι από την ευρύτερη περιοχή βρίσκονταν στον όμορφο και περιποιημένο περιβάλλοντα χώρο του ιερού ναού. Για την υποδοχή και τη φιλοξενία των επισκεπτών του Χαλκερού έδρασε και αυτή τη φορά ο σύλλογος του χωριού.

Μεταξύ των επισήμων τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, η Μαρία Φρατζεσκάκη, ο Ζήσης Μπόνιας, η Ευαγγελία Δρακονάκη, ο Γιώργος Γραμμένος, ο Μπάμπης Κουφατζής, ο Ντίνος Κλειτσιώτης, ο Γιάννης Πασχαλίδης, ο Μακάριος Λαζαρίδης, ο Χρήστος Γάκης, ο Κώστας Αντωνιάδης και φυσικά ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου.

Με την ευκαιρία οι κάτοικοι του χωριού απευθύνθηκαν στη δήμαρχο και τους συνεργάτες της προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το χωριό. Οι κάτοικοι της γειτονικής Νέας Καρβάλης που και φέτος τίμησαν τη γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής και βρέθηκαν στο Χαλκερό, έθεσαν το πρόβλημα του νέφους που τους ταλαιπωρεί. Μετά την ολοκλήρωση της θείας λειτουργίας προσφέρθηκε καφές στο πλαίσιο δεξιώσεως που φιλοξενήθηκε στο ΚΑΠΗ του χωριού, όπου η δήμαρχος είχε την ευκαιρία να τσουγκρίσει κόκκινα αυγά με πολλούς από τους κατοίκους του χωριού.

 

Διαβάστε επίσης