Το CosmoUpcycle Park πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας το κοινό πολλά υποσχόμενο (φωτογραφίες-videos)

 Το CosmoUpcycle Park πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας το κοινό πολλά υποσχόμενο (φωτογραφίες-videos)

Την Πέμπτη 18 Αυγούστου, η κεντρική πλατεία της πόλης μεταμορφώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με το καινοτόμο, θεματικό πάρκο «CosmoUpcycle Park».

Με την δράση αυτή, το Cosmopolis σε απόλυτη συνεργασία με την Action Team και με την ευγενική χορηγία των φυτώριων “ΚΗΠΟΜΟΡΦΗ”, κατάφερε να δημιουργήσει ένα απροσδόκητο τοπίο σε έναν οικείο, δημόσιο χώρο, δίνοντας νέα όψη στην καθημερινότητα των κατοίκων της Καβάλας. Θυμίζοντας μοντέρνα αστική ζούγκλα, αποτελούμενη από εκατοντάδες φυτά και χιλιάδες παλέτες, το πάρκο φιλοξένησε στην διάρκεια του τετραημέρου ποικίλες δράσεις.

Ειδικά φέτος, εμπλουτίστηκε με περίπτερα αφιερωμένα στους οινοπαραγωγούς της περιοχής,  παρουσιάζοντας ξεχωριστές ποικιλίες κρασιών της παραγωγής τους. Η ομάδα της ActionAid σε ένα πλαίσιο αφύπνισης της οικολογικής μας συνείδησης, μαζί με τον σύγχρονο εξοπλισμό των VR γυαλιών έδωσε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να μεταφερθούν για 5 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα σε ένα εικονικής πραγματικότητας ταξίδι στη Σενεγάλη, ενώ παράλληλα προβλήθηκε ένα βίντεο/ντοκιμαντέρ με το οδοιπορικό του θιάσου σύγχρονου τσίρκου MadgaClan και της καλλιτεχνικής ομάδα FLIC Circus School.

Η έκθεση φωτογραφίας με τα συνθήματα της πόλης και τίτλο «Αν οι τοίχοι είχαν φωνή» της Μαρίας Βαμβούρη, εγκαταστάθηκε στο κέντρο της πλατείας και τράβηξε τα βλέμματα  όλων των περαστικών. Την Κυριακή, οι δράσεις στο πάρκο κορυφώθηκαν με το φεστιβάλ χρωμάτων, δημιουργώντας μια απόλυτα πολύχρωμη και γιορτινή ατμόσφαιρα, ανάλογη της λήξης του Cosmopolis 2022.

H μουσική σκηνή στις Καμάρες, φιλοξένησε από την Πέμπτη 18 ως και την Κυριακή 21 Αυγούστου, τέσσερα ξεχωριστά μουσικά σύνολα, παρουσιάζοντας στο κοινό της Καβάλας καλλιτέχνες με διαφορετικές μουσικές επιρροές και μελωδίες.

Οι Fonse, Πειρατής & Αμαλία Ποθητάκη ξεσήκωσαν το νεανικό κοινό σε ρυθμούς hip hop και η εξωτική Rosanna Mailan παρέα με τους ταλαντούχους μουσικούς της μπάντας της ταξίδεψαν το κοινό στην Ν. Αμερική  και στην Κούβα, στον παλμό της salsa.

Το Σάββατο, η δυναμική μπάντα των Puros μας διασκέδασαν με δημοφιλή τραγούδια της σύγχρονής ελληνικής ροκ σκηνής, ενώ μας έδωσαν και μια γεύση από την προσωπική τους δουλειά. Το τετραήμερο έκλεισε με τους πρωταγωνιστές της Balkan σκηνής στην Ελλάδα,  τον Θάνο Σταυρίδη & Drom σε μία ιδιαίτερη συνεργασία με τον βιρτουόζου βούλγαρου κιθαρίστα,  Angel Demirev.

Τέλος, στο πλαίσιο του τετραημέρου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, η προβολή των Cosmolights vol3 στην πρόσοψή του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καβάλας. Οι τρεις νικητές που αναδείχθηκαν μέσω του online διαγωνισμού είναι οι:

  1. Tομαράς Παναγιώτης
  2. Bruno Massimiliano
  3. Park Eunjin

Το τελευταίο τετραήμερο του φετινού Cosmopolis Festival έκλεισε με τεράστια επιτυχία και προσέλευση στις ταυτόχρονες δράσεις που πραγματοποιούνταν στα διάφορα σημεία της πόλης. Xαμόγελα, μουσική και χρώματα πλημμύρισαν την πόλη και σφράγισαν το ραντεβού για το 2023.


Ακύρωση συναυλίας των Active Member

Λόγω των αναμενόμενων δυσμενών καιρικών φαινομένων, η προγραμματισμένη συναυλία των Αctive member για την Τετάρτη 24 Αυγούστου ακυρώνεται. Όσοι έχουν αγοράσει ήδη τα εισιτήρια τους, μπορούν να λάβουν επιστροφή των χρημάτων τους από τα σημεία προμήθειας τους.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρώσει τον καλοκαιρινό του κύκλο με την εμφάνιση του Μιχάλη Τζουγανάκη στο Κάστρο την Τρίτη 30 Αυγούστου.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης