• 28 Μαρτίου 2024,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας συνάντηση με την Δήμαρχο Καβάλας

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας συνάντηση με την Δήμαρχο Καβάλας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας», την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 10,00 πμ σε προγραμματισμένη συνάντηση, θα ενημερώσει τη Δήμαρχο  Καβάλας κυρία Δήμητρα Τσανάκα, για το έργο του, τους στόχους του και για το νέο ολοκληρωμένο Πρόγραμμα: «Υποστηριζόμενη Διαβίωση για Νέες/-ους Ενήλικες/-ους που απομακρύνονται από τα Παραρτήματα Προστασίας Παιδιού (πρώην Παιδοπόλεις)».

Θα ζητήσει τη συμπαράσταση της Δημάρχου και όλων των υπηρεσιών του Δήμου μας, ώστε να επιτευχθεί η μακροχρόνια και βιώσιμη υλοποίηση του Προγράμματος, για να καλυφθεί το μεγάλο  κενό που υπάρχει, δηλαδή: της μετάβασης των Νέων Ενηλίκων από το Ίδρυμα στην Κοινωνία. Το κράτος βάση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού στηρίζει παιδιά από ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον μέχρι το πέρας των σπουδών τους, το Σωματείο Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας έρχεται να τα υποστηρίξει δίνοντας τους τη δυνατότητα να ενταχθούν ομαλά στην Κοινωνία και να γίνουν χρήσιμοι Πολίτες.

Εδώ και ένα χρόνο υλοποιείται, με μεγάλη επιτυχία από το Σωματείο Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας, το νέο πρόγραμμα: «Υποστηριζόμενη Διαβίωση για Νέες/-ους Ενήλικες/-ους που απομακρύνονται από τα Παραρτήματα Προστασίας Παιδιού», προστατεύονται και στηρίζονται υλικά και ψυχικά, 10 Νεαρά Ενήλικα Άτομα τα οποία σε μικρό χρονικό διάστημα, αφού ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, απομακρύνθηκαν από το Π.Π.Π. Καβάλας, χωρίς να έχουν κάποιον να τους υποστηρίζει στην μετάβασή τους από το Ίδρυμα στην Κοινωνία.

Ευχαριστούμε για το αμέριστο ενδιαφέρον τη Δήμαρχο και όλους τους συνεργάτες στις διάφορες υπηρεσίες του Δήμου που στηρίζουν το έργο μας, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών και Νεαρών Ενηλίκων του Π.Π.Π. Καβάλας (πρώην Παιδόπολη).

Για το Σωματείο

Ο   Πρόεδρος                                                                Η  Γενική  Γραμματέας

Παναγιώτης   Αγαπητός                                        Κατερίνα   Βασιλοπούλου – Ταουσάνη

 

Διαβάστε επίσης