• 20 Απριλίου 2024,

Το δημόσιο διεκδικεί το κτίριο των Σφαγείων!

 Το δημόσιο διεκδικεί το κτίριο των Σφαγείων!

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχθές οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έθεσαν υπόψη της διοίκησης διάφορα ερωτήματα. Για επίκαιρα και μη προβλήματα και θέματα της πόλης.

Ένα από αυτά αφορούσε το λιμανάκι της περιοχής των Σφαγείων.

Απαντώντας ο κ. Δήμαρχος μίλησε για την περιοχή γενικότερα και όχι μόνο για το λιμάνι της. Υπενθύμισε ότι το δημόσιο αμφισβητεί την ιδιοκτησία του Δήμου στο κτίριο των Σφαγείων!

Ένα ακίνητο «φιλέτο» που δυστυχώς χρόνια τώρα δεν αξιοποιήθηκε.

Σύμφωνα λοιπόν με νεότερα στοιχεία της υπόθεσης, αν και δεν φαίνεται αυτά να είναι τόσο νέα, η Κτηματική Υπηρεσία θεωρεί το ακίνητο δικό της επειδή η γραμμή του αιγιαλού το διαπερνά και το «κόβει» στα 2/3 του.

Κατά το συγκεκριμένο σκεπτικό τα 2/3 του κτιρίου είναι του δημοσίου κι έτσι ο Δήμος ακόμη κι αν ήταν έτοιμος και ήθελε, δεν θα μπορούσε να κάνει καμία απολύτως ενέργεια αξιοποίησης.

Η απίστευτη αυτή ιστορία θυμίζει την υπόθεση του παλιού Νοσοκομείου. Για δεκαετίες θεωρούνταν δημοτική περιουσία αλλά την κρίσιμη στιγμή έθεσε θέμα το δημόσιο.

Που συνεχίζει να το διεκδικεί. Με λίγα λόγια προκύπτουν βήματα προς τα πίσω και όχι προς τα εμπρός. Όπως άλλωστε θα ήθελε και η τοπική κοινωνία.

Η εξέλιξη επί του ακίνητου στα Σφαγεία σημαίνει ότι αυτό μπορεί να το αξιοποιήσει το δημόσιο, αρκεί να λάβει σχετική απόφαση. Ο Δήμος Καβάλας θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, μια διαδικασία που θα κρατήσει πολλά χρόνια.

Άρα είναι βέβαιο ότι λόγω της αμφισβήτησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος (ή λόγω επικείμενης δικαστικής διαμάχης) το κτίριο των Σφαγείων θα μείνει αρκετά ακόμη χρόνια στην κατάσταση που είναι σήμερα. Εκτός αν στο μεταξύ καταρρεύσει, λόγω έλλειψης συντήρησης.

Διαβάστε επίσης