• 3 Μαΐου 2024,

Το ειδικό αυτοκίνητο της Google θα κυκλοφορήσει πάλι στην Καβάλα

 Το ειδικό αυτοκίνητο της Google θα κυκλοφορήσει πάλι στην Καβάλα

Τον Ιούλιο του 2011 το αυτοκίνητο της Google είχε εντοπιστεί να κινείται πρώτη φορά στους δρόμους της Καβάλας (φωτογραφία). Διέθετε όχι μία αλλά πάρα πολλές κάμερες. Τότε η εταιρία απλώς ξεκινούσε να φωτογραφίζει δρόμους-κατοικίες- διαδρομές κτλ σε όλη την Ελλάδα.

Όλα ξεκίνησαν τότε. Στη συνέχεια επαναλήφθηκαν ενώ το υλικό σταδιακά αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Αρκετοί πολίτες έκαναν χρήση του υλικού αυτού. Βοηθήθηκαν να βρουν αυτό που ψάχνουν, είδαν το σπίτι ή το κατάστημα τους κτλ.

Η ίδια εταιρία με ανακοίνωση της προ λίγων ημερών (δημοσιεύτηκε στον αθηναϊκό τύπο) κάνει γνωστό ότι θα επικαιροποιήσει το σχετικό της υλικό. Από χθες μέχρι και τις 15 Δεκέμβρη το ίδιο πάνω κάτω αυτοκίνητο (δηλαδή με τον ίδιο εξοπλισμό) θα περάσει πάλι και από το Ν. Καβάλας όπως κι από ολόκληρη την ΑΜΘ.

Η ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρει μεταξύ των άλλων:

«Η εταιρία Google LLC ανακοινώνει ότι κατά το διάστημα από τις 14 Ιουνίου έως τις 15 Δεκεμβρίου 2021, θα προβεί σε τρισδιάστατη χαρτογράφηση των περιοχών της Αττικής, της Κεντρικής Ελλάδας, της Ηπείρου, της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, της Δυτικής Ελλάδας και της Θεσσαλίας με οχήματα και εξοπλισμό με την ειδική σήμανση «Google Street View».

Ο σκοπός της χαρτογράφησης είναι η ανανέωση της υπηρεσίας Google Maps, συμπεριλαμβανομένου και του Street View.

Τα πρόσωπα και οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων θολώνονται επαρκώς, ούτως ώστε να μην είναι εφικτή η αναγώριση, πριν την ανάρτηση της χαρτογραφημένης περιοχής στην ιστοσελίδα μας www.maps.google.com.

Το υποκείμενο των δεδομένων ή οποιοσδήποτε τρίτος, μπορεί να επισημάνει τη μη θόλωση ή την μη επαρκή θόλωση οποιουδήποτε ατόμου ή πινακίδας. Το υποκείμενο των δεδομένων μπορεί επίσης να ζητήσει τη θόλωση της εικόνας της οικίας του.

Το υποκείμενο των δεδομένων κατέχει, εφόσον τα δεδομένα δεν έχουν ήδη θολωθεί, το δικαίωμα αντίρρησης και να ζητήσει την αφαίρεση τους σύμφωνα με την ισχύουσα Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Με βάσει τα ανωτέρω, τα δεδομένα είτε θολώνονται είτε διαγράφονται. Το δικαίωμα της αντίρρησης μπορεί να ασκηθεί πριν η χαρτογραφημένη περιοχή αναρτηθεί στον ιστότοπο εκτός αν οι πληροφορίες έχουν ήδη θολωθεί».

Διαβάστε επίσης