• 22 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

To Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Καβάλας στην Θεσ/νίκη για το Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ

 To Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Καβάλας στην Θεσ/νίκη για το Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ

     Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Καβάλας στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων «Ταξιδεύοντας με τον Κινηματογράφο» με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον Διευθυντή του σχολείου κ. Παπαδόπουλο Κυριάκο , παρακολούθησε το 20ο  Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης  στις 9 / 3 / 2018 έως 11/3/2018.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις για το Ντοκιμαντέρ σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ένα πολιτιστικό γεγονός που δίνει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες και θεατές να συναντηθούν και να δημιουργήσουν δεσμούς βιώνοντας σπουδαίες κινηματογραφικές στιγμές, δυνατές εικόνες και ανθρώπινες ιστορίες.

Η εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε σε σύμπραξη με ομάδα μαθητών και μαθητριών του 2ου Γενικού Λυκείου Καβάλας του αντίστοιχου Προγράμματος, του  οποίου υπεύθυνος είναι ο εκπαιδευτικός κ. Δημητρόπουλος Αθανάσιος.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο σχολείων είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης,  να μυηθούν στη μαγεία του ελληνικού σινεμά και να έρθουν σε επαφή με τα στοιχεία της κινηματογραφικής ζωής της Ελλάδας από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. Επιπλέον, παρακολούθησαν Ντοκιμαντέρ ποικίλης θεματολογίας που ήταν αφορμή να συναντήσουν αξιοσημείωτους ανθρώπους, να προβληματιστούν, να συγκινηθούν και να εξελίξουν τη σκέψη τους πάνω σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσφυγιάς, ιστορίας και μνήμης διατροφής.

Τους μαθητές του σχολείου συνόδευσαν ο Δ/ντης του σχολείου Κυριάκος Παπαδόπουλος, η φιλόλογος  Μπακαρού Ρέα και ο εικαστικός Χαλκίδης Σάββας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης