• 26 Απριλίου 2024,

Το ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης ταξιδεύει στην Pszczyna της Πολωνίας

 Το ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης ταξιδεύει στην Pszczyna της Πολωνίας

Από τις 07 έως τις 11 Οκτωβρίου 2019, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης, βρέθηκαν στηνPszczynaτης Πολωνίας για τη δεύτερη διακρατική συνάντηση του προγράμματος Erasmus+,με τίτλο “Ready, steady, Go!” και αριθμό σύμβασης 2018-1-CZ01-KA202-048161, στο οποίο το σχολείο συμμετέχει ως εταίρος.

Για μια εβδομάδα οι μαθητές εκπαιδεύτηκανστα συστήματα ελέγχου δυναμικής κίνησης των αυτοκινήτων,EPS (ElectricallyPowerSteering). Σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση τους, έπαιξε η επίσκεψη σε βιομηχανία κατασκευής συστημάτων EPS, όπου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σε πραγματικά αυτοκίνητα, τα τελευταίας τεχνολογίαςηλεκτρικά συστήματα υποβοήθησης στρέψης τιμονιού. Επισκέφτηκαν επίσης βιομηχανία δοκιμών, όπου παρακολούθησαν τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι δοκιμές σε διάφορα μέρη του αυτοκινήτου και τέλος επισπεύτηκαν βιομηχανία κατασκευής πλαστικών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Πολωνία, επισκέφτηκαν την Κρακοβία και τη Βαρσοβία, γνωρίζοντας την ιστορία των δυο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.

Η υπεύθυνη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του σχολείου Κα Σαμιώτη Βιολέτα και η εκπαιδευτικός Κα Αντωνιάδου Αναστασία που συνόδευσαν την αποστολή, δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένες από τα αποτελέσματα της επίσκεψης. Η επόμενη συνάντηση όλων των χωρών θα πραγματοποιηθεί στην Ελευθερούπολη στις αρχές Μαρτίου το 2020.

 

 

Ο Διευθυντής

Χρυσόπουλος Μάριος

Διαβάστε επίσης