• 19 Απριλίου 2024,

Το Επιμελητήριο Σερρών κοντράρει δυνατά το Επιμελητήριο Καβάλας

 Το Επιμελητήριο Σερρών κοντράρει δυνατά το Επιμελητήριο Καβάλας

Με Ελευθερία Αρβανιτάκη, Άννα Βίσση, Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου στο παράλληλο καλλιτεχνικό της πρόγραμμα ανοίγει τις πύλες της η 3η SER – EXPO 2017 στις Σέρρες μια διοργάνωση του Επιμελητηρίου Σερρών αντίστοιχη της δικιάς μας Kavala EXPO που διοργανώνει φέτος για 25η χρονιά το Επιμελητήριο Καβάλας.

Η έκθεση της γειτονικής μας πόλης γίνεται μία εβδομάδα πριν την Kavala EXPO 2017 και πραγματοποιείται στον αύλειο χώρου του διοικητηρίου των Σερρών, θυμίζοντας στους Καβαλιώτες παλιές εποχές από τα πρώτα χρόνια της δικιάς μας διοργάνωσης που γινόταν στον αντίστοιχο χώρο του δικού μας διοικητηρίου πριν κατασκευαστεί και λειτουργήσει το Εκθεσιακό Κέντρο στη Νέα Καρβάλη..

Η διοργάνωση των Σερρών αν και μόλις στην τρίτη χρονιά της και με διάρκεια τριών μόνον ημερών (Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου έως Κυριακή 1 Οκτωβρίου) μοιάζει να είναι καλύτερα οργανωμένη από την Kavala EXPO 2017 και με παράλληλες εκδηλώσεις πολύ ενδιαφέρουσες. Έχει προγραμματιστεί λοιπόν μια Γιορτή οίνου και αποστάγματος (Wine Festival), γευστικές δημιουργίες με Σερραϊκά προϊόντα από τη Βέφα Αλεξιάδου, επιχειρηματικές συναντήσεις με αποστολές από τα Βαλκάνια και οι συναυλίες που προαναφέραμε.

Σκοπός της έκθεσης με βάση τα όσα δηλώνουν από το Επιμελητήριο Σερρών είναι «…η ενδυνάμωση της τοπικής καταναλωτικής συνείδησης η οποία επιδρά θετικά  στην τοπική οικονομία και την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας».

Οι τοπικές αυτές εκθέσεις δείχνουν δυστυχώς πόσο δύσκολο είναι να ξεφύγουν οι τοπικές οικονομίες και κοινωνίες από την εσωστρέφειά τους ώστε να ανοιχτούν σε ευρύτερα των τοπικών πεδία και πόσο τελικά οι διοργανώσεις αυτές δεν θα μπορέσουν ποτέ να ξεφύγουν από τον χαρακτήρα τοπικού πανηγυριού του οποίου το ενδιαφέρον θα εξαντλείται στα όρια του κάθε νομού.

Διαβάστε επίσης