Το Επιμελητήριο θα ενημερωθεί για τα προβλήματα της επένδυσης Γεωργούλια

 Το Επιμελητήριο θα ενημερωθεί για τα προβλήματα της επένδυσης Γεωργούλια

Το πρωί της Παρασκευής μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής για θέματα του Επιμελητηρίου ο συμπολίτης λογιστής φοροτεχνικός κ. Γιάννης Παναγιωτίδης.

Ο κ. Παναγιωτίδης μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας ως μέλος. Στο πρόσφατο παρελθόν ήταν α’ αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο κ. Παναγιωτίδης  ήταν ένας από αυτούς που αποφάσισαν στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης να μην πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί για τις αρχές Οκτώβρη, η έκθεση του τοπικού φορέα. Η KavalaExpo 2021.

Έχουν ενδιαφέρουν τα όσα είπε στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο κ. Παναγιωτίδης καθώς δεν αφορούν μόνο τις εκθέσεις αλλά και την πρόσφατη διαμαρτυρία του συμπολίτη επιχειρηματία Σωτήρη Γεωργούλια.

Για την KavalaExpo 2021 και την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί αρχές Οκτώβρη, ο Γιάννης Παναγιωτίδης δήλωσε:

«Το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου πήρε μία σωστή απόφαση, θα μπορούσα να πω ότι αργήσαμε να την πάρουμε. Υπήρχε μία γενικότερη επιφύλαξη από τους εκθέτες και θα ήταν φυσιολογικό την ίδια επιφύλαξη να την αντιμετωπίζαμε και από τους επισκέπτες της έκθεσης. Από τους πολίτες. Τελικά θα ήταν μία αποτυχημένη έκθεση. Άλλωστε δεν έγιναν τέτοιες εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα. Ακόμη και η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης απέτυχε από πλευράς προσέλευσης κόσμου. Καταλαβαίνω ότι με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα η έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας δεν θα προλάβει να γίνει το 2021. Αυτό είναι το πιθανότερο. Προτείνω λοιπόν να ξαναδούμε τη διοργάνωση της έκθεσης -ενός ιστορικού για την περιοχή θεσμού- μόνο όταν μπούμε σε κανονικότητα».

Ο Γιάννης Παναγιωτίδης επανέλαβε ότι στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου την προηγούμενη εβδομάδα, συνεδρίαση που έγινε με τηλεδιάσκεψη, ζήτησε οι επόμενες συνεδριάσεις να γίνονται δια ζώσης.

Δήλωσε ειδικότερα στο ραδιόφωνο της Πρωινής:

«Έθεσα το θέμα της διά ζώσης συνεδρίασης. Έχουμε να συνεδριάσουμε με αυτόν τον τρόπο ενάμιση χρόνο! Θεωρώ ότι όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι εμβολιασμένα. Πρέπει και εμείς να ακολουθήσουμε αυτό που κάνει και διερευνά το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας καθώς η συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη έχει αδρανήσει πολλούς από μας. Μπορούμε για παράδειγμα και αν χρειαστεί να συνεδριάσουμε στο εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης όπου υπάρχει κατάλληλος και μπόλικος χώρος».

Ο Γιάννης Παναγιωτίδης είπε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου ότι ο φορέας πρέπει να ασχοληθεί με τη διαμαρτυρία του επιχειρηματία Σωτήρη Γεωργούλια που φέρεται να ταλαιπωρείται στην επένδυση στο κεντρικό λιμάνι.

Όπως είπε και στο ραδιόφωνο της Πρωινής, είναι υποχρέωση του Επιμελητηρίου να ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Ταυτόχρονα φαίνεται να υποστηρίζει την επένδυση καθώς σχολιάζει ότι είναι ανεπίτρεπτο 10 χρόνια τώρα το θέμα να είναι κολλημένο! Σε συνέχεια της πρότασης του κ. Παναγιωτίδη, πάντα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος του φορέα κ. Δέμπας φέρεται να υποσχέθηκε να καλέσει τον επιχειρηματία ώστε να ενημερωθεί τόσο ο ίδιος όσο και το Επιμελητήριο για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Διαβάστε επίσης