• 28 Απριλίου 2024,

Το Επιμελητήριο το ρώτησαν;

 Το Επιμελητήριο το ρώτησαν;

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ την προσεχή Τετάρτη πρόκειται να συζητηθεί το θέμα της παραχώρησης του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας (ΒΙΟΠΑ) στο Επιμελητήριο. Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή το μεσημέρι, εισηγητής είναι ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος. Οι συζητήσεις ανάμεσα στο Επιμελητήριο και την Περιφέρεια για το μέλλον του ΒΙΟΠΑ άρχισαν το 2015 όταν ακόμη ζούσε ο Γιώργος Παυλίδης. Για μεγάλο χρονικό διάστημα «πάγωσαν». Ξανάρχισαν το Φθινόπωρο του 2016 όταν εξελέγη νέος Περιφερειάρχης ο κ. Χρήστος Μέτιος.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ενώ το θέμα εισάγεται προς συζήτηση και λήψη απόφασης στη συνεδρίαση της Τετάρτης, το Επιμελητήριο δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα! Την Πέμπτη (23/3) ο κ. Τσατσούλης επανέλαβε τη δήλωση του (έγινε αρχές του μήνα) σύμφωνα με την οποία δεν συνεχίζει τις συζητήσεις με την Περιφέρεια ΑΜΘ επειδή τα Επιμελητήρια είναι υπό κίνδυνο λόγω της αλλαγής της νομοθεσίας, της πιθανότητας συγχωνεύσεων κτλ.

Κληθείς να σχολιάσει την στάση του Επιμελητηρίου σε σχέση με τη συζήτηση του θέματος την Τετάρτη, ο κ. Μαρκόπουλος υποστήριξε ότι δεν επιθυμεί να μιλήσει τώρα. Άφησε να εννοηθεί ότι εν όψει της συζήτησης την Τετάρτη θα έχει νωρίτερα (Δευτέρα ή Τρίτη) συνάντηση με τον κ. Τσατσούλη. Απομένει να μάθουμε αν το Επιμελητήριο θα δεχθεί να αναλάβει τώρα το ΒΙΟΠΑ ή αν θα επιμείνει αυτό να γίνει όταν ξεκαθαρίσει το μέλλον του.

Ο κ. Τσατσούλης αρχές Μαρτίου που ρωτήθηκε για το θέμα είπε ότι έχει σταματήσει τις έρευνες και τις επαφές προκειμένου ο φορέας να αναλάβει το ΒΙΟΠΑ αν και όπως τόνισε είχε καταφέρει να έρθει σε επικοινωνία και με την Εθνική Τράπεζα, από την οποία το Βιοτεχνικό Πάρκο έλαβε δάνειο. Το οποίο εδώ και καιρό δεν εξυπηρετείται.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης