• 20 Μαΐου 2024,

Το Erasmus «ταξίδεψε» το 24ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας στο καταπράσινο νησί της Ιρλανδίας (φωτογραφίες)

 Το Erasmus «ταξίδεψε» το 24ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας στο καταπράσινο νησί της Ιρλανδίας (φωτογραφίες)

Το 24ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας συμμετείχε σε επιμορφωτικό πρόγραμμα κατάρτισης προσωπικού Erasmus+, Δράση ΚΑ1 που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας από τις 18 -23 Ιουλίου 2022.

Συγκεκριμένα μία ομάδα τεσσάρων εκπαιδευτικών (Παπαδοπούλου Ελένη, Πασχαλίδου Καλλιόπη, Μιχαήλ Αικατερίνη και Παχούμη Παγώνα) παρακολούθησε την επιμόρφωση με θέμα: Life coaching: Happy Teachers for Better Students – Καθοδήγηση Ζωής για εκπαιδευτικούς: Ευτυχισμένοι εκπαιδευτικοί για καλύτερους μαθητές. Πάροχος των σεμιναρίων ήταν ο οργανισμός «EUROPASS –Teacher Academy».

Στόχος της εκπαίδευσης ήταν, οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν αυτογνωσία του ρόλου τους ως εκπαιδευτικοί, βρίσκοντας ταυτόχρονα την ισορροπία και την ικανοποίηση ανάμεσα στην προσωπική ζωή και στις επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος έμαθαν να θέτουν ρεαλιστικά όρια, να ελέγχουν τα συναισθήματά τους, να ανταποκρίνονται κατάλληλα στις απαιτήσεις των συναδέλφων, των μαθητών και των γονιών.

Επίσης διδάχθηκαν τρόπους για να μεγιστοποιήσουν τις δυνάμεις τους και ταυτόχρονα να ελαχιστοποιήσουν την βιασύνη και τη σπατάλη πολύτιμου χρόνου. Όλα αυτά επιτεύχθηκαν συμμετέχοντας σε ομαδικές δραστηριότητες, επικοινωνώντας με συναδέλφους από διάφορα μέρη της Ευρώπης με διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα.

Γενικά, κατάφεραν να ανανεώσουν την προσέγγισή τους στη διδασκαλία, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την απίστευτη φιλοξενία, την κουλτούρα των Ιρλανδών και φυσικά τα απίστευτης ομορφιάς τοπία τους.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης