• 11 Μαΐου 2024,

«Το έργο των 160.000 ευρώ στο Αμφιθέατρο ήταν αρκετό για να λύσει τα προβλήματα του κτιρίου»

 «Το έργο των 160.000 ευρώ στο Αμφιθέατρο ήταν αρκετό για να λύσει τα προβλήματα του κτιρίου»

Μια διαφορετική εκτίμηση για το έργο της ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου παρουσίασε χθες, σε συνέντευξη του στο ράδιο Πρωινή, ο κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης και περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας με την παράταξη Τοψίδη υποστήριξε ότι αν το έργο έμενε στον αρχικό του προϋπολογισμό και περιεχόμενο, θα είχε ήδη δρομολογηθεί και θα είχε βελτιώσει όπως πρέπει τον χώρο.

Η νέα καθυστέρηση ως προς τη δημοπράτηση του έργου, σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, οφείλεται στο ότι με την αποχώρηση του από το Διοικητήριο ο προϋπολογισμός αυξήθηκε σημαντικά. Με αποτέλεσμα το έργο να αργήσει και να μην έχει ακόμη δημοπρατηθεί.

Στη συνέντευξη του ο κ. Μαρκόπουλος σχολίασε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, επηρεασμένος ωστόσο από το εορταστικό κλίμα των ημερών. Μεταξύ άλλων είπε: «Τα φετινά Χριστούγεννα ήταν όντως και προεκλογικά Χριστούγεννα.

Οι εκλογές στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και στην αυτοδιοίκηση γενικότερα σκιάζονται πάντα από τις εθνικές εκλογές που θα προηγηθούν. Ο κόσμος συζητά για τις εκλογές και προβληματίζεται. Ωστόσο είμαστε σε μία άλλη εποχή και ο κόσμος συνηθίζει να εκφράζεται διαφορετικά.

Πρόκειται για πιεσμένος πολίτες που όμως ενδιαφέρονται για τις εκλογές. Ξέρουμε ότι οι πολίτες πάντα επιβραβεύουν τη συνέπεια εκεί που τη συναντούν. Αυτό το προσπαθεί και η παράταξή μας. Την συνέπεια της την αναγνωρίζει ο κόσμος στο Ν. Καβάλας. Σχετικά με το έργο ανακαίνισης στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου σημειώνω αρχικά ότι χάθηκε η ευκαιρία την περίοδο της καραντίνας.

Τότε που δεν πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις στο Αμφιθέατρο και θα μπορούσε τότε να γίνει το έργο αυτό. Εν τω μεταξύ άλλαξε. Έτσι το έργο επί των ημερών μου είχε προϋπολογισμό 160.000 ευρώ περίπου και θα μπορούσε να γίνει αφού ήταν ώριμο. Θα μπορούσε να γίνει εκείνη την εποχή λύνοντας τα προβλήματα του κτιρίου. Στη συνέχεια ακολουθήθηκε μία μαξιμαλιστική προσέγγιση με τον προϋπολογισμό του έργου να φτάνει σε εκατομμύρια ευρώ. Η συγκεκριμένη επιλογή ήταν λάθος. Θα μπορούσε να γίνει το έργο που είχαμε προετοιμάσει, των 160 χιλιάδων ευρώ και σε ένα επόμενο βήμα αμέσως μετά το έργο με το μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Πάντως το ποσό των 160.000 ευρώ αρκούσε για να λυθούν τα βασικά ζητήματα του κτηρίου. Σχετικά με την έλλειψη προσωπικού στη Διεύθυνση Μεταφορών της ΠΕ Καβάλας εκτιμώ ότι τα προβλήματα θα επανέλθουν στην υπηρεσία.

Υπάρχει ένα γενικότερο θέμα σχεδιασμού καθώς ο νέος οργανισμός όπως εγκρίθηκε πρόσφατα θα αναδείξει περισσότερο την έλλειψη προσωπικού και δεν θα την αντιμετωπίσει. Έχει μεν κάποια θετικά σημεία, υπάρχουν και κάποια λάθη».

 

Διαβάστε επίσης