«Το έργο του φυσικού αερίου πρέπει να ξεκινήσει και στην πορεία θα βρει το δρόμο του»

 «Το έργο του φυσικού αερίου πρέπει να ξεκινήσει και στην πορεία θα βρει το δρόμο του»

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος μίλησε τη Δευτέρα το πρωί στο ραδιόφωνο της Πρωινής με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, η οποία έγινε κατόπιν αιτήματος παρατάξεων της αντιπολίτευσης το απόγευμα της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου.

Μίλησε επίσης για το θέμα των ημερών, για το έργο οικιακού φυσικού αερίου στην Καβάλα που δεν θα δημοπρατηθεί τον Μάρτιο. Δήλωσε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό, ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν ανακοίνωσε κάτι τέτοιο σε προηγούμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο περιφερειάρχης.

Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος μίλησε επίσης για την τουριστική επίδοση του νόμου τα έτη 2016-2018 αλλά και για την κριτική που δέχεται ο περιφερειάρχης σύμφωνα με την οποία επιχορήγησε μέσο ενημέρωσης της Αλεξανδρούπολης που τον στήριξε προεκλογικά.

Ο κ. Μαρκόπουλος είπε: «Δεν έχω υπόψη μου την πληροφορία ότι το έργο του οικιακού φυσικού αερίου στην Καβάλα δεν πρόκειται να δημοπρατηθεί άμεσα. Γενικά για το μεγάλο αυτό θέμα δεν έχουμε καλή ενημέρωση. Το έργο του οικιακού φυσικού αερίου πρέπει να ξεκινήσει. Στην πορεία θα βρει το δρόμο του. Η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την Παρασκευή ήταν κουραστική και πολύωρη. Στο περιφερειακό συμβούλιο πρέπει να συζητάμε και ουσιαστικά θέματα. Αυτό η διοίκηση το αποφεύγει.

Για την επίδοσή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον τουρισμό, η τουριστική έκρηξη είναι γεγονός.

Πρέπει να την ποσοτικοποίησουμε, να σχεδιάσουμε το μέλλον μας. Μας  ενδιαφέρει να δούμε το από δω και πέρα. Να κοιτάξουμε μπροστά.

Για την επιχορήγηση μέσου ενημέρωσης στην Αλεξανδρούπολη έχω να πω ότι αυτές οι επιχορηγήσεις χρηματοδότησης θα πρέπει να απευθύνονται σε όλα τα μέσα ενημέρωσης,  να μην γίνονται κατ επιλογή. Το θέμα που ανέκυψε με προβληματίζει».

Διαβάστε επίσης