• 28 Μαρτίου 2024,

Το φαινόμενο της “ψυχρής λίμνης” είναι η αιτία της καιρικής αστάθειας …

 Το φαινόμενο της “ψυχρής λίμνης” είναι η αιτία της καιρικής αστάθειας …

To φαινόμενο που προκαλεί τόσες πολλές και καθημερινές βροχές το τελευταίο διάστημα και οι οποίες αναβάλουν την άφιξη του καλοκαιριού ονομάζεται φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης».

΄Οπως εξηγούν οι μετεωρολόγοι η καιρική αστάθεια  θα επιμείνει τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή και πιθανώς μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας.

Το φαινόμενο της ψυχρής λίμνης είναι όταν καταγράφονται έντονες θερμοκρασιακές αντιθέσεις και σε μια περιοχή «λιμνάζουν» ψυχρές αέριες μάζες, σε αντίθεση με τις γύρω περιοχές. Αυτό δημιουργεί έντονη αστάθεια και έντονα φαινόμενα.

Το θέμα είναι να μην επηρεαστεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που θα έχουμε αρκετούς τουρίστες και στην Καβάλα αλλά κυρίως στην Θάσο.

Αν η πρόβλεψη για υποχώρηση του φαινομένου αυτού προς τα μέσα της άλλης εβδομάδας είναι σωστή και δεν αλλάξει νομίζω ότι θα ζήσουμε ένα καλοκαιρινό τριήμερο που θα θυμίζει Ιούνιο και όχι Σεπτέμβριο.

 

Αυτός ο νέος που έριξε το χαστούκι στον Γάλλο πρόεδρο  Μακρόν, αν θα παρατηρήσετε  το σχετικό βίντεο, θα δείτε ότι πριν σηκώσει το χέρι του τον ζυγιάζει και τον ευθυγραμμίζει.

Μετά από αυτό το περιστατικό το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αλλάξουν όλοι οι άνδρες της προσωπικής φρουράς του Γάλλου πρόεδρου.

 

Τελικά η ψυχολόγος της Καρολάιν φαίνεται ότι ήταν τα πάντα εκτός από ψυχολόγος.

Μέχρι και υποψήφια  Ευρωβουλευτής είχε κατέβει η ψυχολόγος που όμως δεν τα κατάφερε …

 

Το Φθινόπωρο που θα επανέλθει ο κορονοϊός θα αρχίσουν να απολαμβάνουν τα προνόμια όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα απαγορεύεται να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους καταστημάτων εστίασης και καφέ οι αρνητές των εμβολίων .

Πάντως βούληση της κυβέρνησης είναι να πείσει και όχι να επιβάλει σε όλους τους αρνητές τον εμβολιασμό.

Για τον λόγο αυτό και το Φθινόπωρο ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα καλέσει όλους αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί σε ένα νέο εμβολιαστικό κύμα μήπως και αποφύγουμε το 4ο κύμα της πανδημίας που μπορεί να μας βάλει σε νέες περιπέτειες.

Είναι κρίμα να μπορούμε και να μην θέλουμε να ξεμπλέξουμε.

Γιατί μέχρι και πριν από μερικούς μήνες θέλαμε αλλά δεν μπορούσαμε.

 

Ένα μεγάλο μπράβο στο δίδυμο Στέφανου – Μαρίας που έχει αναλάβει να απογειώσει το τένις στην χώρα μας.

Η Μαρία βέβαια προχθές δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό χάνοντας με 2-1 σετ αλλά έστειλε το μήνυμα ότι έρχεται !

Ο Στέφανος μέχρι αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει αγωνιστεί και δεν γνωρίζουμε αν θα είναι ο ένας εκ των δύο του μεγάλου τελικού.

Μακάρι να είναι …

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης