• 28 Απριλίου 2024,

Το φεστιβάλ φαγητού θα γίνει (αν γίνει) χωρίς δυνατότητα υπεκμισθώσεων

 Το φεστιβάλ φαγητού θα γίνει (αν γίνει) χωρίς δυνατότητα υπεκμισθώσεων

Το 5ο θέμα στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου, στη συνεδρίαση τη Δευτέρα, αφορούσε την τροποποίηση συμφωνητικών εκμίσθωσης του Πάρκου Φαλήρου σε τοπικό επιχειρηματία. Με προηγούμενη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο (απόφαση πριν από τις δημοτικές εκλογές) συμφώνησε για την υπογραφή σύμβασης με τον ιδιώτη,  στον οποίο παραχωρεί τμήματα του Πάρκου Φαλήρου. Τα εν λόγω τμήματα ανήκουν στο Δήμο Καβάλας. Ο επιχειρηματίας φέρεται να διαπίστωσε από τη συνεργασία του με τη Διεύθυνση Υγείας ότι η σύμβαση πρέπει να τροποποιηθεί και να επιτρέπει την διαδικασία της υπεκμίσθωσης. Εξ αυτού του λόγου το θέμα επανήλθε τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο. Ουσιαστικά αφορά την πραγματοποίηση φεστιβάλ φαγητού στα μέσα Ιουλίου στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μετά από συζήτηση που διήρκησε αρκετή ώρα το δημοτικό συμβούλιο απέρριψε την εισήγηση. Κατά συνέπεια ισχύει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τον περασμένο Μάη. Το γεγονός φαίνεται να επηρεάζει αρκετά την πραγματοποίηση του φεστιβάλ αλλά ο διοργανωτής ιδιώτης επιχειρηματίας θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στα περαιτέρω ή αν το φεστιβάλ δεν γίνει.

Η Ευαγγελία Δρακονάκη ήταν μία από τους λίγους δημοτικούς συμβούλους που στήριξαν την εισήγηση. Στο ραδιόφωνο της Πρωινής είπε: «Κάποιοι συνάδελφοί μου ανακάλυψαν μόλις τώρα την Αμερική. Πέρσι το φεστιβάλ είχε επιτυχία. Κάποιος θα βγάλει λεφτά από αυτό. Το γεγονός δεν είναι κακό». Αντίθετα ο Βαγγέλης Παππάς μίλησε στην Πρωινή για αθέμιτο ανταγωνισμό. Ζήτησε να γίνει το φεστιβάλ αλλά όπως είπε το εμπορικό κομμάτι πρέπει να το δουν όλοι μαζί. Εννοώντας τους φορείς της αγοράς και τον επιχειρηματία. «Κάθε ένας στο ρόλο του» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαγγέλης Παππάς. Ο Λεωνίδας Παππάς που δεν ήταν στη συνεδρίαση την ώρα του θέματος,  δήλωσε ότι συμφωνεί με την προσέγγιση της αντιδημάρχου κ. Δρακονάκη. Υποστήριξε ότι πρόκειται για μία εμπορική επιχειρηματική δραστηριότητα. Σε γενικές γραμμές ο κ. Πάππας ζήτησε το φεστιβάλ να γίνει αν και όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση δεν έκρυψε την απαισιοδοξία του. Στην ερώτηση αν η παραχώρηση αντί 300 ευρώ την ημέρα συμφέρει το Δήμο, απάντησε ότι τα χρήματα θα μπορούσαν να είναι περισσότερα.

Ας θυμηθούμε την ιστορία αυτής της υπόθεσης. Αρχικά ο ιδιώτης που θα οργανώσει το φεστιβάλ φαγητού απευθύνθηκε στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας. Η διοίκηση του οποίου αποφάσισε θετικά. Όταν όμως τέθηκε και τότε το θέμα της υπεκμίσθωσης ο ΟΛΚ ήταν αρνητικός. Στη συνέχεια ο ιδιώτης επιχειρηματίας απευθύνθηκε στο Δήμο Καβάλας, από τον οποίο ζήτησε να του παραχωρηθεί άλλο τμήμα του Πάρκου Φαλήρου (γήπεδο μπάσκετ κτλ). Εφόσον υπήρξε η πρώτη θετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου,  παρενέβη στην υπόθεση η Διεύθυνση Υγείας της ΠΕ Καβάλας. Ζήτησε να τροποποιηθεί η αρχική σύμβαση ώστε να προβλέπεται συγκεκριμένα η δυνατότητα υπεκμίσθωσης. Επί αυτής της αλλαγής το δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα ψήφισε αρνητικά. Το αν θα προχωρήσει ή όχι η διοργάνωση αφορά απόφαση του ιδιώτη επιχειρηματία.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης