Το Φθινόπωρο νεότερα για τη δίωξη της νηπιαγωγού του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου

 Το Φθινόπωρο νεότερα για τη δίωξη της νηπιαγωγού του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου

Το προσεχές Φθινόπωρο φαίνεται ότι θα υπάρξουν νεότερα για την εκπαιδευτικό (νηπιαγωγό) του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Καβάλας που παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό και στη δικαιοσύνη.

Ο λόγος των δύο παραπομπών είναι ότι δεν ακολούθησε τις διαδικασίες που προβλέπονται πριν κάνει γνωστά στην υπηρεσία (Πρωτοβάθμια Καβάλας) τα προβλήματα του νηπιαγωγείου. Ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ν. Καβάλας κ. Φώτης Νικολάου επανέλαβε χθες τη συμπαράσταση του συλλόγου προς τη νηπιαγωγό.

Η οποία έλαβε μετάθεση, αποχώρησε από το νηπιαγωγείο της Καβάλας κι έτσι τον Σεπτέμβρη θα εργαστεί σε σχολείο της Χαλκιδικής. Αυτό ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο αφού η νηπιαγωγός λέγεται ότι κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Φώτης Νικολάου δήλωσε:

«Όπως πληροφορηθήκαμε η συνάδελφος παραπέμπεται στο πειθαρχικό για 4 παραπτώματα. Είναι μια εξαιρετική συνάδελφος. Υπάρχει έγκαιρη αντίδραση μας ως σύλλογος, κείμενο μας προς τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας. Από αυτήν την ανακοίνωση μας έγινε ευρύτερα γνωστά η υπόθεση.

Σε αυτό το κείμενο μας στηρίχθηκε η σχετικά πρόσφατη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. Η όλη υπόθεση είναι υπόθεση που μας στενοχωρεί και μας προβληματίζει. Η συνάδελφος ξέρω καλά ότι δούλεψε για το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο.

Ίσως από την πλευρά της να έγινε μια παρατυπία αλλά το θέμα δεν έπρεπε να λάβει διάσταση. Πολύ περισσότερο αυτή τη διάσταση. Κι εννοώ ότι δεν συνέταξε το προβλεπόμενο πρακτικό του συλλόγου διδασκόντων (σχετικά με το έγγραφο που έστειλε στην υπηρεσία). Νομίζω το παραδέχεται και η ίδια κι έχει ζητήσει συγνώμη για την παράλειψη.

Πέραν όλων αυτών, ο σύλλογος είναι υποχρεωμένος να συμπαρασταθεί και συμπαραστέκεται. Ηθικά αλλά και οικονομικά μιας και καλύπτουμε τα έξοδα που έχει για τη νομική της κάλυψη».

Κατά τον κ. Νικολάου η πρώτη απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου της υπηρεσίας αναμένεται το Φθινόπωρο. Μετά την επαναλειτουργία των σχολείων. Κείμενα για τη συμπαράσταση της εκπαιδευτικού αναμένονται κι άλλα. Ένα τέτοιο φέρονται να ετοιμάζουν γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Καβάλας.

Διαβάστε επίσης