Το Φθινόπωρο θα ξεκινήσει το πάρτι με την Τουρκία

 Το Φθινόπωρο θα ξεκινήσει το πάρτι με την Τουρκία

Να δείτε που το Φθινόπωρο όταν θα αρχίσουν να σφίγγουν οι κώλοι η Ευρώπη θα αρχίσει να έχει προβλήματα με την Τουρκία του Ερντογάν που για άλλη μια φορά επανέλαβε κατά την διάρκεια της ανοιχτής του συγκέντρωσης στην Κωνσταντινούπολη οτι αν δεν καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους τουρίστες η συμφωνία για το προσφυγικό δεν θα είναι εφικτή.

Η απάντηση στην εκβιαστική αυτή δήλωση του Ερντογάν ήρθε λίγες ώρες μετά απο την Κομισιόν που επανέλαβε οτι για να καταργηθεί η βίζα θα πρέπει η Τουρκία να εκπληρώσει όλα τα κριτήρια.

Αυτό σημαίνει οτι πάμε για μια μετωπική σύγκρουση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα μας βάλει σε νέες περιπέτειες αφού συνέπεια της άρσης της συμφωνίας για το προσφυγικό θα είναι να γεμίσει και πάλι η χώρα μας με χιλιάδες πρόσφυγες.

Αυτό το γνωρίζει η κυβέρνηση του Τσίπρα που ζητάει απο τώρα ένα plan b το οποίο όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχει γιατί οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν οτι αν η Τουρκία πάψει να τηρεί την συμφωνία για το προσφυγικό την δουλειά που έκανε θα την κάνει η Ελλάδα αφού οι πρόσφυγες που θα περνάνε στην χώρα μας θα εγκλωβίζονται κιόλας.

Τα πράγματα δεν πάνε καλά και το Φθινόπωρο θα έχουμε τράβαλα.

Για την χώρας μας το πρόβλημα θα είναι πιο έντονο αφού εκτός απο την δεύτερη αξιολόγηση που θα πρέπει να ολοκληρώσουμε με επιτυχία και διαδικασίες fast track θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τις εισροές χιλιάδων προσφύγων που θα περνάνε απο την Τουρκία ανενόχλητοι με οτι μέσο βρίσκουν.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι πάθανε μπαμπάς και κόρη που αφήσανε την τελευταία τους πνοή απο αφυδάτωση και θερμοπληξία  σε κάποιο χωράφι κοντά στην Ανδραβίδα.

Για άγνωστο λόγο ο πατέρας έχασε τον δρόμο του και πήρε λάθος πορεία.

Μετά απο περιπλάνηση αρκετών ημέρων ήρθε το μοιραίο τέλος και για τους δύο.

Σύμφωνα με την νέα πρόβλεψη της ΕΜΥ ο καιρός απο την Παρασκευή και μετά δροσίζει με το θερμόμετρο να πέφτει δύο με τρείς βαθμούς και απο τα 35άρια πέφτουμε στους 31 και την Κυριακή στους 29.

Κάτι είναι και αυτό αφού είναι αλήθεια οτι οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν αρχίσει να μας κουράζουν.

Δεν λέω καλές οι εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα και οχι μόνο που τροφοδοτούν την κουλτούρα μας και μας διασκεδάζουν αλλα δεν έπρεπε ο Δήμος Καβάλας να κρατήσει και κάποια χρήματα για την αποψίλωση της πόλης;

Όλος ο Δήμος με εξαίρεση το κέντρο μοιάζει με μια απέραντη καλοκαιρινή ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ όπου τα χόρτα είναι έτοιμα να μας καταπιούνε !

Μπορεί να μην υπάρχει το απαραίτητο εργατικό προσωπικό στον Δήμο αλλα θα μπορούσε να προβλεφθεί και να έχει γίνει ανάθεση σε μια ιδιωτική εταιρία που θα καθάριζε την πόλη απο τα ενοχλητικά και επικίνδυνα χόρτα που το καλοκαίρι μετατρέπονται σε εστίες φιδιών και διαφόρων ερπετών.

Σήμερα έχουμε 10 Αυγούστου και στο Παληό για παράδειγμα δεν έχει κοπεί ούτε ένα χόρτο και οτι έχει γίνει έχει γίνει με πρωτοβουλίες ιδιωτών που καθαρίζουν τις περιοχές που βρίσκονται μπροστά στα σπίτια τους.

Ένα άλλο που θα πρέπει να μας προβληματίσει είναι οτι στον δρόμο του Παληού απο το ύψος του VILLA ROMANTICA μέχρι το ΑΚΡΩΤΗΡΙ μέσα σε 48 ώρες γίνανε 7 τροχαία ατυχήματα με ανυποψίαστους οδηγούς να φεύγουν δεξιά και αριστερά του δρόμου παρασέρνοντας μαζί τους μπάρες και προστατευτικα κάγκελα.

Ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο θύμα αλλα αν η Περιφέρεια ή ο Δήμος Καβάλας δεν πάρουν κάποια μέτρα είναι σίγουρο οτι θα γίνει και αυτό.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Παληού επανειλημμένα έχει ζητήσει σε όλο το δρόμου του Παληού να μπούνε σαμαράκια προκειμένου να μην μπορούν να αναπτύσουν μεγάλες ταχύτητες τα διερχόμενα αυτοκίνητα αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Κάντε κάτι πριν να είναι αργά.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης