Το ΙΝ.ΑΛ.Ε στη Νέα Πέραμο έχει καλά νέα

 Το ΙΝ.ΑΛ.Ε  στη Νέα Πέραμο έχει καλά νέα

Το Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών, που εδρεύει στη Νέα Πέραμο, έχει να παρουσιάσει ευχάριστες ειδήσεις, παράλληλα με το ερευνητικό έργο που συνεχίζει ακατάπαυστα το προσωπικό του.

Αυτή την περίοδο στο Ινστιτούτο υλοποιείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Θάλασσα και επιστήμη». Συνεργάζεται η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Σκοπός του προγράμματος που άρχισε φέτος αλλά θα ενισχυθεί για να ξαναγίνει τα προσεχή καλοκαίρια, είναι να προσφέρει στους μαθητές απόφοιτους Γυμνασίων, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, να συμμετάσχουν ενεργά σε ποικιλία δράσεων, που εκπίπτουν στα ερευνητικά ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του ΙΝΑΛΕ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται όπως σημειώσαμε ήδη σε αποφοίτους γυμνασίου, που έχουν ασχοληθεί με το περιβάλλον, σε περιβαλλοντικές ομάδες κάθε γυμνασίου. Έχουν δηλαδή ενδιαφέροντα τις επιστήμες της ζωής και του περιβάλλοντος.

Τα παιδιά που φέτος είναι τέσσερα, φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του ινστιτούτου, συνεργάζονται με ερευνητές διαφόρων ειδικοτήτων, καλύπτουν ένα σχετικά ευρύ φάσμα ερευνητικών δραστηριοτήτων.

Όλα αυτά γίνονται υπό την επίβλεψη του Διευθυντή του Ινστιτούτου, Γρηγόρη Κρέη. Το πρόγραμμα διαρκεί τρεις ημέρες, αλλά από του χρόνου το καλοκαίρι θ΄ αφορά περισσότερους μαθητές και θα διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες.

Χθες το μεσημέρι στο Ινστιτούτο αλιευτικής έρευνας Καβάλας, βρέθηκε εκπρόσωπος της πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα. Επρόκειτο για την Εβελύν Μαυρικίου, Εμπορικό Ακόλουθο Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης, Business France Αθηνών, που ζήτησε να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου, στο πλαίσιο γνωριμίας και σύναψης καλύτερων σχέσεων ή και συνεργασιών.

Το Ινστιτούτο στη συνάντηση προσκάλεσε τοπικές εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στην αλιεία.

Διαβάστε επίσης