Βεβαιώνονται στη Δ.Ο.Υ. χρέη των Ναυτιλιακών εταιριών

 Βεβαιώνονται στη Δ.Ο.Υ. χρέη των Ναυτιλιακών εταιριών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, στη συνεδρίασή του στο τέλος Αυγούστου, αποφάσισε να βεβαιώσει στην εφορία χρέη προς τον Οργανισμό, από τις τρεις ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Καβάλα – Θάσος και Κεραμωτή – Θάσος.

Πρόκειται για οφειλές των εταιριών, για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2017, από ανεξόφλητα τέλη περισυλλογής υγρών και στερεών αποβλήτων. Οι εταιρίες δεν πληρώνουν αυτά τα χρήματα αν και έχουν ειδοποιηθεί, πιθανώς γιατί δεν δέχονται τον τρόπο υπολογισμού των τελών. Θεωρούν δηλαδή τα χρήματα υπερβολικά.

Ο Οργανισμός δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Η διοίκησή του αποφάσισε να στείλει τον χρηματικό κατάλογο για κάθε μια από τις τρεις εταιρίες στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., δηλαδή αυτήν της Καβάλας, η οποία θα κρατήσει για λογαριασμό του ΟΛΚ τα χρήματα, στον οποίο μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας θ΄ αποδώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κοινοπραξία «Όσιος Δαβίδ» για τον προαναφερθέντα λόγο, οφείλει στον Οργανισμό Λιμένα 7.500 ευρώ, η εταιρία ΑΝΕΘ οφείλει περίπου 30.000 ευρώ και η εταιρία Κοινοπραξία Πλοίων Καβάλας – Θάσου ποσό 14.000 ευρώ περίπου.

Διαβάστε επίσης