• 6 Μαΐου 2024,

To καλό , το κακό και το άσχημο σενάριο …

 To καλό , το κακό και το άσχημο σενάριο …

Σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε και ακούμε από επιστήμονες , ειδικούς και κυβερνητικούς υπάρχουν τρία σενάρια όσο αφορά την πορεία του δεύτερου lock down.

To καλό , το κακό και το άσχημο !

Το καλό είναι να τελειώσει στις 30 Νοεμβρίου και από αρχές Δεκέμβρη να αρχίσει σταδιακά η επιστροφή στην κανονικότητα , το κακό να πάρει παράταση μία ακόμα εβδομάδα και το άσχημο να μείνουμε με κατεβασμένα τα ρολά μέχρι και τις 15 του Δεκέμβρη.

Το έχουμε γράψει  και θα το ξαναγράψουμε ότι δεν υπάρχει λόγος να ανοίξει η αγορά μετά τις 15 του μήνα.

Αν υπάρξει παράταση δύο εβδομάδων που απευχόμαστε καλύτερα να συνεχιστεί το lock down.

Δεν υπάρχει λόγος για δέκα ημέρες πριν τα Χριστούγεννα να υπάρξει τέτοια αναστάτωση κυρίως για τα περισσότερα μαγαζιά που απλά θα επιλέξουν να «μπούνε μέσα» εν λειτουργία.

Υπάρχει μία περίπτωση να σώσουμε τα Χριστούγεννα και γενικότερα την εορταστική περίοδο μόνο αν έχουμε μπροστά μας όλο το μήνα.

Αν αρχίσουν οι παρατάσεις το παιχνίδι θα χαθεί.

Πάντως με την μέχρι τώρα πορεία της πανδημίας είναι πιο πιθανό το σενάριο της παράτασης παρά της κανονικής λήξης της δεύτερης αυτής περιόδου καραντίνας.

Το ερώτημα είναι αν θα η παράταση θα είναι μία ή δύο εβδομάδες.

 

Τελικά ήταν σωστή η παρατήρηση μας την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Υπουργός Υγείας που ήταν απών από το πρώτο lock down, αυτό το δεύτερο, επικοινωνιακά τουλάχιστον, το έχει πάρει πάνω του.

Είναι ο Υπουργός με τις περισσότερες εμφανίσεις σε εκπομπές και δελτία ειδήσεων και ο άνθρωπος που δίνει τις περισσότερες εξηγήσεις και κάνει τις περισσότερες διευκρινίσεις για όλα αυτά που ζούμε.

Ο μήνας μέλιτος για τον Κικίλια έχει τελειώσει.

 

Κάτω από 500 θα πρέπει να πέσουν τα ημερήσια κρούσματα για να ανάψει το πράσινο φως και να αρχίσουν σιγά – σιγά να ξεκλειδώνουν τα λουκέτα.

Προλαβαίνει αυτό το να γίνει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες ;

Θα φανεί …

 

Λίγα πράγματα ο Κορκολής το περασμένο Σάββατο που ήταν η σειρά του να μας κρατήσει συντροφιά μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του ΜΕΓΚΑ.

Είναι αλήθεια ότι περιμέναμε περισσότερα από ένα καλλιτέχνη της εμβέλειας του και σύμβολο την δεκαετία του 90’ για την ελληνική μουσική σκηνή.

Πάμε για τον επόμενο.

 

Έχουμε χάσει την μπάλα με τις επιστρεπτέες προκαταβολές της κυβέρνησης που όντως αποτελούν μία ανάσα για τις επιχειρήσεις αλλά δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα.

Οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες ζητάνε επιδοτήσεις και όχι δανεικά από την κυβέρνηση.

Με τα δανεικά δεν μπορούμε να πάμε πολύ μακριά.

Αυτά τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν σήμερα οι περισσότερες επιχειρήσεις και λύνονται (προσωρινά) με τις επιστρεπτέες προκαταβολές θα τα αντιμετωπίσουν και πάλι όταν θα έρθει η ώρα να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα που πήρανε υπό την μορφή αυτή.

Είναι το γνωστό με πορδές αυγά δεν βάφονται και ιδιαίτερα όταν οι πορδές είναι δανεικές !

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης