To καλοκαίρι είναι εδώ και ας μην το βλέπουμε ….

 To καλοκαίρι είναι εδώ και ας μην το βλέπουμε ….

Παρά τα όσα συμβαίνουν πιο κοντά ή μακριά μας , αγαπητοί μου αναγνώστες το καλοκαίρι είναι εδώ , συνεχίζεται και είναι πανέτοιμο για την τελική ευθεία που αποτελεί ο μήνας Αύγουστος που είναι παραδοσιακά ο μήνας των διακοπών και είναι ο μήνας που κάνει την διαφορά της Ελλάδας απο όλες τις υπόλοιπες χώρες , κυρίως τις Ευρωπαϊκές.

Στην Ελλάδα τον μήνα Αύγουστο είτε έχει , είτε δεν έχει κρίση τα ρολά κατεβαίνουν και ο κόσμος αμολιέται στις παραλίες για τα λεγόμενα μπάνια του λαού.

Άσχετα αν αυτές οι μαζικές επισκέψεις μας στις παραλίες έχουν απώλειες και μάλιστα σοβαρές αφού πάντα επιστρέφουμε λιγότεροι.

Αυτό το φαινόμενο των πνιγμών είναι πολύ συχνό τα τελεύταία χρόνια και ιδιαίτερα το φετεινό καλοκαίρι.

Στις παραλίες πνιγόμαστε και στα χωράφια μας πλακώνουν τα τρακτέρ.

Αυτό πάλι άλλο.

Το πιο συχνό ατύχημα για έναν αγρότη είναι να γυρίσει το τρακτέρ και να τον καταπλακώσει χωρίς να προλάβει ο κακομοίρης ο αγρότης να κάνει ούτε κιχ.

Και πάντα είχα την απορία πως είναι δυνατόν ένα τρακτέρ , ένα τόσο βαρύ όχημα να χάσει την ισσοροπία του και να γυρίσει τούμπα ;

Μέχρι που μου εξήγησε κάποιος που γνώριζε περισσότερα οτι αυτό συμβαίνει οταν το τρακτέρ πέσει απο την μία μπάντα που το λένε, σε κανά κανάλι και πάρει κλίση.

Αυτή η κλίση με μια λάθος εκτίμηση – κίνηση γίνεται ανατροπή και γειά σας !

Πάντως αυτές οι τούμπες των τρακτέρ μου θυμίζουν μέχρι κάποιο σημείο το φαινόμενο του deja vu που παθαίνουν οι πιλότοι των F16 που πολλές φορές πάνω στην ένταση της πτήσης μπερδεύουν την γη με τον ουρανό και γίνεται το κακό.

Στην περίπτωση των τρακτέρ δεν υπάρχει αυτή η ένταση σίγουρα αλλά υπάρχει η λάθος εκτίμηση που είναι και σε αυτή την περίπτωση η αιτία του κακού.

Τις περισσότερες φορές το ανθρώπινο λάθος ή η λάθος εκτίμηση είναι αυτή που οδηγεί στην τραγωδία.

Τέλος πάντων το θέμα είναι οτι ένα παλικάρι 41 ετών απο την Χρυσούπολη έχασε την ζωή του όταν το τρακτέρ με το οποίο είχε πάει για να οργώσει το χωράφι του γύρισε και τον καταπλάκωσε.

Αυτό είναι το φινάλε και είναι άκρως τραγικό.

 

Ακόμα ψάχνουν να βρούνε τα αίτια της τραγωδίας στις ανατολικές περιοχές της Αττικής σε μία χώρα που όπως έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές πάει στον αυτόματο και αυτό δεν έχει να κάνει με το ποιος είναι στην κυβέρνηση.

Και ο Μητσοτάκης να ήταν πάλι τα ίδια θα είχαμε και κυρίως θα είχαμε την ίδια αντιμετώπιση της κατάστασης απο την πλευρά του κρατικού μηχανισμού γιατί είναι οι γνωστές οι αδυναμίες μας.

Δεν θυμάστε που επί Καραμανλή το 2007 αν δεν κάνω λάθος που κόντεψε να καεί όλη η Πελοπόνησος ;

Η διαφορά με την φωτιά την πρόσφατη στις ανατολικές περιοχές της Αττικής είναι οτι τότε δεν κάηκε άνθρωπος ενώ τώρα κακήκανε 100 άνθρωποι.

Και βέβαια θα πρέπει να έχετε υπόψη σας οτι τότε δεν κάηκε άνθρωπος γιατί είμασταν και τυχεροί αλλά και  γιατί δεν υπήρχανε τόσα πολλά σπίτια μέσα στο πράσινο όπως στις περιοχές της Αττικής που καήκανε.

Τα περισσότερα παράνομα, διάβασα κάπου , που πήρανε ρεύμα με την βοήθεια ενός βουλευτή που επωφελήθηκε έναν νόμο του Λαλιώτη και μπόρεσε να τα νομιμοποίησε τα περισσότερα.

Νόμιμα ή παράνομα αυτό έχει μικρή σημασία όταν στην άλλη πλευρά της ζυγαριάς μπαίνει η ανθρώπινη ζωή.

Το θέμα είναι οτι όπως πρίν απο δέκα χρόνια έτσι και σήμερα η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι μηδαμινή και ανύπαρκτη και για τον λόγο αυτό φωνάζουν και δικαίως οι κάτοικοι των περιοχών αυτών “ΚΑΗΚΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ και ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ”

Αλλάζει η πλεύσης της διοίκησης του Δήμου όσο αφορά την όδευση του αγωγού TAP που δεν αλλάζει και επανέρχεται προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο των 10 χιλιομέτρων που έχουν απομείνει αλλά με την διοίκηση του Δήμου Καβάλας στο πλευρό του και οχι απέναντι αυτή την φορά.

Καταλαβαίνετε εύκολα οτι αυτή και μόνο η διαφοροποίηση αλλάζει τα δεδομένα και δημιουργεί νέα που θα κάνουν έχω την εντύπωση την δουλειά της εταιρίας πιο εύκολη.

Έχει παγιωθεί πλέον η άποψη οτι η όδευση του αγωγού δεν αλλάζει και σιγά – σιγά έχουν αρχίσει να απομακρύνονται απο το πλευρό των αγροτών που έχουν απομείνει να ζητούν την αλλαγή της όδευσης.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας πάντα στο καλοκαίρι που είναι εδώ και είναι μάλιστα σε πλήρη εξέλιξη.

Πιστεύουμε , ελπίζουμε οτι ο Αύγουστος καιρικά θα είναι καλός και θα είναι μαζί μας.

Μακάρι έτσι να είναι τα πράγματα γιατί αρκετές επιχειρήσεις τουριστικές κυρίως λόγω καιρού έχουν δεί τους υπολογισμούς τους να πέφτουν έξω.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης