Το Καλοκαίρι συνεχίζεται για τη ΝΔ του Νομού Καβάλας

 Το Καλοκαίρι συνεχίζεται για τη ΝΔ του Νομού Καβάλας

Το καλοκαίρι συνεχίζεται για την τοπική Νέα Δημοκρατία. Επηρεασμένη από το κλίμα του Αυγούστου, συνεχίζει να μην έχει πολλά και ιδιαίτερα νέα παρά το ότι βρίσκεται στην Κυβέρνηση. Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχουν τοπικές ειδήσεις. Κι αυτές που ανακύπτουν προέρχονται από την δραστηριότητα των βουλευτών, πολύ περισσότερο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου. Στην περίπτωση του κ. Παναγιωτόπουλου τα νέα αφορούν γενικότερα την αρμοδιότητα του στο υπουργείο και δεν είναι τοπικά. Ίσως ο μόνος παράγοντας της τοπικής Νέας Δημοκρατίας που κινείται δραστήρια και τον Αύγουστο είναι ο Γιάννης Πασχαλίδης. Η νομαρχιακή επιτροπή Καβάλας (ΝΟΔΕ) βρίσκεται και αυτή σε διακοπές καλοκαιρινές. Άλλοτε κυριολεκτικά κι άλλοτε μεταφορικά. Περιμένει το Φθινόπωρο για να αναλάβει δραστηριότητα και να συνεδριάσει. Δεν έχει συνεδριάσει από τις εθνικές εκλογές και μετά!

Η είδηση προερχόμενη από την δραστηριότητα του κ. Γιάννη Πασχαλίδη αφορά το πρόβλημα έλλειψης γιατρών στο πολυδύναμο  ιατρείο της παραλίας Οφρυνίου. Ο Γιάννης Πασχαλίδης επικοινώνησε με τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Στρατή Πλωματίτη. Αυτός του υποσχέθηκε να στείλει γιατρούς και να καλύψει το κενό που ανέκυψε πρόσφατα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο γιατρός που επρόκειτο να μετακινηθεί στην παραλία Οφρυνίου ασθένησε. Υπήρξαν διαμαρτυρίες πολιτών οι οποίες έφθασαν και στους βουλευτές. Τότε ενεργοποιήθηκε η διαδικασία αντικατάστασης του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Γιάννης Πασχαλίδης φαίνεται ότι πέτυχε να αλλάξει η διαδικασία για την πρόσληψη οδηγού –διασώστη. Αφού για τη θέση στο ΚΥ Χρυσούπολης δεν υπήρξε ενδιαφέρον κάλυψης της, θα επιδιωχθεί να προκηρυχθεί η ίδια θέση στο κέντρο υγείας Ελευθερούπολης. Εκεί υπάρχει ενδιαφερόμενος. Ο κ. Πασχαλίδης βρίσκεται από την Τρίτη στην Αθήνα με σκοπό να επισκεφθεί εντός των ημερών και τον ΕΛΓΑ,  προκειμένου να ενημερώσει για τις ζημιές από τη χαλαζόπτωση σε δημοτικά διαμερίσματα της Δημοτικής ενότητας Φιλίππων.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης προερχόμενος από σύντομες διακοπές, αναμένεται στην Καβάλα τις προσεχείς ημέρες. Η είδηση που τον αφορά έχει σχέση με την στενή συνεργάτιδα του Αντωνία Σταυρίδου. Αφού για δύο χρόνια εργάστηκε στο πλευρό του στην Καβάλα, μετακινείται και αναλαμβάνει θέση για θέματα κοινωνικής πρόνοιας κοντά στο γραμματέα της κυβέρνησης Γρηγόρη Δημητριάδη. Θα εργάζεται στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Μακάριος Λαζαρίδης παρακολουθεί συνεχώς τα ζητήματα της Καβάλας.  Μιλώντας σε συνεργάτες του, σε σχέση και με τα σενάρια κάλυψης των θέσεων διοίκησης στο νομό, φέρεται να είπε λακωνικά ότι τίποτα δεν έχει κριθεί. Τίποτα και δεν έχει «κλειδώσει» για αυτές τις θέσεις. Οι οποίες ενδιαφέρουν αρκετούς. Το ίδιο αφήνουν να εννοηθεί και άλλοι παράγοντες της τοπικής ΝΔ. Φημολογείται ότι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έρχεται στην πόλη τέλος της εβδομάδας. Κι αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο. Θα εξαρτηθεί από την επικαιρότητα των Αθηνών επί ζητημάτων της αρμοδιότητας του. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενισχύει το γραφείο του στην Καβάλα, όπου τα αιτήματα πολιτών είναι πάρα πολλά. Σε αυτό θα εργάζεται από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου η αντιδήμαρχος Μαρία Φραντζεσκάκη.

Διαβάστε επίσης