Πέρασαν 2,5 μήνες κι ούτε ένα τηλεφώνημα από το Θόδωρο Μουριάδη!»

 Πέρασαν 2,5 μήνες κι ούτε ένα τηλεφώνημα από το Θόδωρο Μουριάδη!»

Μετά από μία μεγάλη περίοδο απόλυτης σιωπής, μετεκλογικής και κατά πάσα πιθανότητα δικαιολογημένης,  η δημοτική παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου «Ο τόπος της ζωής μας» εκφράστηκε χθες δημοσίως. Αυτό έγινε με δηλώσεις στο ράδιο Πρωινή του υποψηφίου στις πρόσφατες εκλογές Αχιλλέα Νικολαΐδη, ο οποίος διατηρεί ταυτόχρονα και ρόλο στενού συνεργάτη του υποψηφίου δημάρχου.

Ο Αχιλλέας Νικολαΐδης ουσιαστικά διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι πέρασαν δυόμισι μήνες από τις εκλογές του Ιουνίου, τη νίκη του Θόδωρου Μουριάδη, αλλά ο νέος δήμαρχος δεν έκανε ούτε ένα τηλεφώνημα προς την παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου!

Απόρησε για το γεγονός ενώ σε ερώτηση για το αν αυτό το κενό μπορεί να καλυφθεί τις ημέρες που έμειναν είπε ότι μπορεί να καλυφθεί αρκεί ο διάλογος που δεν έγινε μέχρι τώρα και θα γίνει από δω και πέρα να μην είναι προσχηματικός. Έθεσε δηλαδή ως προϋπόθεση της οποιασδήποτε συζήτησης, ο κ. Μουριάδης να προσέλθει στις συναντήσεις με τον Μάκη Παπαδόπουλο προετοιμασμένος.

Με συγκεκριμένες προτάσεις. Από τις δηλώσεις πάντως του Αχιλλέα Νικολαΐδη προκύπτει ότι «Ο τόπος της ζωής μας»  δεν θέλει θέση στο νέο διοικητικό σχήμα του δήμου καθώς αντιλαμβάνεται διαφορετικά την ενδεχόμενη συνεργασία με τη διοίκηση του Δήμου. Μια συνεργασία που ας μην ξεχνάμε είναι στο πνεύμα του «Κλεισθένη» και ότι απέμεινε από αυτόν.

Οι δηλώσεις του Αχιλλέα Νικολαΐδη μεταξύ των άλλων ανέφεραν τα εξής:

«Όλο αυτό το διάστημα ο κόσμος της Καβάλας σχολιάζει έντονα ότι ο Θόδωρος Μουριάδης άργησε ως προς τις επαφές του με τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Σας θυμίζω ότι υπάρχουν και δηλώσεις του σε τοπική εφημερίδα στις 7 Αυγούστου, σύμφωνα με τις οποίες δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία. Αυτό το αποδίδει στη στάση της αντιπολίτευσης.

Είναι άραγε  υποχρεωτική η συνεργασία μέσω θέσεων που θα παραχωρηθούν σε δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης; Απαντούμε αρνητικά. Εμείς άλλωστε δεν θέλουμε θέσεις στο διοικητικό σχήμα. Οι θέσεις δεν μας ενδιαφέρουν. Εδώ και δυόμισι μήνες ο Θόδωρος Μουριάδης δεν έκανε τίποτα. Δεν μας πήρε ούτε καν ένα τηλέφωνο.

Και απορώ για το ποιος είναι ο λόγος. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν πρόσφατες δηλώσεις του Λεωνίδα Παππά ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες στην αντιπολίτευση για το ότι δεν φαίνεται προς το παρόν οποιαδήποτε συνεργασία με τη νέα διοίκηση του δήμου.

Αν αυτό μπορεί να αλλάξει τις ημέρες που έμειναν μέχρι την 1η του Σεπτέμβρη, απαντώ ότι μπορεί να αλλάξει αρκεί  ο διάλογος που θα γίνει από δω και πέρα να μην είναι προσχηματικός. Εμείς όλο αυτό το διάστημα ως δημοτική παράταξη συζητάμε μεταξύ μας και συνεχίζουμε και περιμένουμε το τηλεφώνημα ή την πρόσκληση σε συζήτηση από τον κύριο Μουριάδη».

 

Διαβάστε επίσης