Δύσκολο το παρκάρισμα στις τουριστικές περιοχές Νέας Περάμου – Νέας Ηρακλείτσας

 Δύσκολο το παρκάρισμα στις τουριστικές περιοχές Νέας Περάμου – Νέας Ηρακλείτσας

Ο Δημήτρης Μπαταλογιάννης εξελέγη πρόσφατα νέος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Παγγαίου, ήταν υποψήφιος με την παράταξη του Βασίλη Ξουλόγη. Μιλήσαμε μαζί του όχι για τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά για τα τουριστικά γεγονότα σε μία ελκυστική περιοχή του νομού όπως είναι όλος ο πρώην Δήμος Ελευθερών.

Σύμφωνα με το Δημήτρη Μπαταλογιάννη υπάρχει θέμα και φέτος το καλοκαίρι από πλευράς των υποδομών καθώς όπως εκτιμά πρόκειται για οριακές καταστάσεις. Αυτές τις εντοπίζει στους τομείς της καθαριότητας, της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης. Φέρνει κι ένα ενδιαφέρον και άριστο παράδειγμα, τη στάθμευση των οχημάτων. Στη Νέα Ηρακλείτσα και τη Νέα Πέραμο είναι πολύ δύσκολο, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μπαταλογιάννης.

Δίνει έμφαση στο πρόβλημα στάθμευσης που υπάρχει και φέτος το καλοκαίρι στη Νέα Πέραμο. Εξ αυτού του λόγου ζητά να αναληφθούν δράσεις προκειμένου του χρόνου να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης προς την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Σημειώνει ότι ειδικά στη Νέα Πέραμο η έλλειψη χώρων στάθμευσης δημιουργεί προβλήματα και στους μόνιμους κατοίκους του χωριού.

Ο Δημήτρης Μπαταλογιάννης εκτιμά ότι το καλοκαίρι του 2019 για τις προαναφερθείσες περιοχές είναι λίγο καλύτερο από το καλοκαίρι του 2018. Παρατηρεί ότι ο Ιούνιος χάθηκε λόγω καιρού και άλλων μικροπροβλημάτων. Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι: «Και αυτή τη φορά το καλοκαίρι άργησε να ξεκινήσει. Μας ικανοποιεί η ποσότητα και όχι η ποιότητα. Έχουμε κόσμο αλλά ο κόσμος δεν έχει χρήματα να ξοδέψει. Τα τελευταία χρόνια η τουριστική περίοδος μεγαλώνει προς το Σεπτέμβριο όπου οι καιρικές συνθήκες παραμένουν καλές. Οι περισσότεροι από αυτούς που μας επισκέπτονται είναι Βούλγαροι».

Διαβάστε επίσης