Το καλοκαίρι συνεχίζεται – 30άρια μέχρι και την Τετάρτη

 Το καλοκαίρι συνεχίζεται – 30άρια μέχρι και την Τετάρτη

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αλέξη πριν απο μια εβδομάδα  περίπου απο το βήμα της ΔΕΘ αλλά και του Κυργιάκου απο το ίδιο βήμα προχθές καταλαβαίνει κανείς οτι υπάρχουν δύο Ελλάδες.

Υπάρχει η Ελλάδα του Αλέξη που είναι σε φάση ανάπτυξης και έτοιμη για επενδύσεις και υπάρχει και η Ελλάδα του Κυργιάκου που βλέπει αντί για ανάπτυξη 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και φορολογικό αφανισμό των ελλήνων  στον οποίο θέλει να βάλει ένα φρένο όταν γίνει πρωθυπουργός.

Οχι τέλος αλλά φρένο γιατί το τέλος αυτής της κατάστασης δεν είναι καθόλου κοντά και δεν είναι και καθόλου εύκολο.

Βέβαια για άλλη μια φορά ,και αυτό είναι που μας προβληματίζει, είναι οτι ένας ακόμα υποψήφιος πρωθυπουργός της χώρας πιστεύει οτι θα μπορέσει να κυβερνήσει λίγο διαφορετικά  ξεφεύγοντας απο την γραμμή των δανειστών πείθοντας τους μάλιστα για την σωστή αυτή στρατηγική της μελλοντικής του κυβέρνησης.

Τα ίδια μας έλεγε και ο Τσίπρας ώς αξιωματική αντιπολίτευση και τα έφαγε τα μούτρα του , αφού όταν έγινε πρωθυπουργός ούτε να τους πείσει μπόρεσε, ούτε να γλυτώσει απο κάποιο μνημονιακό φόρο τους έλληνες πολίτες κατάφερε όπως υποσχόταν.

Απλά χάσαμε χρόνο και μάλιστα πολίτιμο όσο αφορά την πορεία ανάκαμψης της χώρας.

Την προσπάθεια του Τσίπρα προκειμένου να πείσει του δανειστές για την ορθότητα του λόγου του την πληρώσαμε με τα capital controls.

Φαντάζομαι οτι δεν θα έχουμε τα ίδια ή και παρόμοια με την προσπάθεια του Κυργιάκου όταν θα γίνει αυτός πρωθυπουργός και θα επιχειρήσει να μετρήσει τις δυνάμεις και τις αντοχές του απέναντι στο μέτωπο των δανειστών.

Πάντως ο Κυργιάκος έρχεται και μάλιστα με φόρα η οποία μέχρι και σήμερα δεν βλέπω να γίνεται καμμιά προσπάθεια να ανακοπεί απο την κυβέρνηση του Τσίπρα που προσπαθεί με ωραία λόγια και περιγραφές να φέρει την ανάπυξη και την ανάκαμψη αλλά η καθημερινότητα των ελλήνων παραμένει δύσκολη και δεν έχει ακόμα καμμία σχέση με όλα αυτά που επικαλείται ο Αλέξης.

Το πιο τραγικό απο όλα δεν είναι οτι μετά τον Αλέξη θα κυβερνήσει αυτή την χώρα ο Κυργιάκος αλλά το γεγονός οτι οι  έλληνες πιστεύουν ακόμα οτι μπορεί ο επόμενος  να ακολουθήσει μια άλλη πολιτική απαλλαγμένη απο την εποπτεία των δανειστών.

Αυτό το σενάριο δεν υπάρχει και θα πρέπει όλοι να το βγάλουμε καλά απο το μυαλό μας.

Αν φύγει ο Τσίπρας και έρθει ο Κυργιάκος δεν θα αλλάξει η πολιτική αλλά το πρόσωπο.

Όπως και στο ποδόσφαιρο υπάρχουν οι αλλαγές προσώπων έτσι και στην πολιτική.

Βγάζει σέντερ φορ , βάζεις σέντερ φορ.

Αλλάζεις το πρόσωπο αλλά όχι την τακτική της ομάδας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ μέχρι και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι άκρως καλοκαιρινός με θερμοκρασίες εκεί κοντά στους 30 βαθμούς.

Απο την Πέμπτη αρχίζει να πέφτει η θερμοκρασία και να θυμίζει περισσότερο Φθινόπωρο παρά μέσα Ιούλη όπως ήταν μέχρι σήμερα.

Φοβάμαι οτι αυτό το μικρό καλοκαιράκι το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτέμβρη θα είναι ο προπομπός για ένα ακόμα δύσκολο και βαρύ χειμώνα με θερμοκρασίες εκεί κοντά στο 0.

Τα ημερομήνια λένε οτι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι σαν τον περσυνό και για τον λόγο αυτό φωνάξτε απο τώρα τον υδραυλικό και σκεπάστε όλους τους εξωτερικούς σωλήνες γιατί μπορούμε όλα να τα αντέξουμε αλλά δεν μπορούμε για άλλη μια φορά να μείνουμε χωρίς νερό.

Πέρσι λόγω της πρωτοφανούς παγονιάς τα περισσότερα σπίτια της Καβάλας για περίπου μια εβδομάδα είχανε μείνει χωρίς νερό και έπαιξε πολύ η λύση του κουβά με νερό απο τον γείτονα.

Ικανοποιημένοι οι πάντες απο την μεγάλη συμμετοχή στο φετεινό Night City Run αφού είχαμε πάνω απο 1000 άτομα στην αφετηρία.

Στόχος όλων είναι ο θεσμός να αποκτήσει και τουριστικό χαρακτήρα με συμμετοχές και απο τίς γύρω Βαλκανικές χώρες.

Αφού έρχονται που έρχονται για τουρισμό γιατί να μην έρθουν για να πάρουν και μέρος  στο αγώνα δρόμου στο αστικό ιστό της πόλης ;

Αυτά τα λίγα και για σήμερα που πάλι έχει ζέστη αλλά θα κάνουμε υπομονή γιατί ο καιρός απο την Πέμπτη και μετά γίνεται πιο δροσερός.

Θα πάμε καλά είναι σίγουρο και τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Θέλει απλά υπομονή και γερό στομάχι.

Το μόνο που μας χαλάει είναι η πρόβλεψη για τον φετεινό χειμώνα που θα είναι όπως και περσυνός.

Δύσκολος με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες.

Οτι και να είναι όμως θα το αντιμετωπίσουμε και θα το αντέξουμε.

Καλή σας ημέρα , καλή συνέχεια και αγάντα.

Η καθημερινότητα μας έχει κατανατήσει να είναι μια διαχείρηση προβλημάτων και για αυτό χρειάζεται καλή ψυχολογία.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης