• 21 Μαΐου 2024,

Το ΚΔΑΠ του Δήμου Καβάλας προσαρμόστηκε στην περίοδο της Αποκριάς!

 Το ΚΔΑΠ του Δήμου Καβάλας προσαρμόστηκε στην περίοδο της Αποκριάς!

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Καβάλας και της Δημωφέλειας (ΚΔΑΠ) συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του, την οποία παρά τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού δεν διέκοψε ποτέ.

Ευχάριστη είδηση και πινελιά στην περιοχή όπου λειτουργεί το ΚΔΑΠ, ο αποκριάτικος στολισμός. Γεγονός που διαπιστώθηκε χθες. Το προσωπικό και οι ωφελούμενοι τοποθέτησαν στην αυλή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης δύο μεγάλες κατασκευές (σαν μεγάλες κούκλες) που παραπέμπουν στην αποκριάτικη περίοδο ενώ εσωτερικά υπάρχει επίσης στολισμός του χώρου. Με χειροποίητες μάσκες.

Η μικρή ομάδα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Καβάλας και της Δημωφέλειας προσπαθεί να παρακολουθεί την καθημερινότητά, να μην αλλάζει συνήθειες. Να τηρεί τις ελληνικές παραδόσεις.

Το γεγονός ωφελεί και τους εργαζόμενους κυρίως όμως τα άτομα με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται καθημερινά στο χώρο. Η πολιτεία φρόντισε  αυτές οι δομές να συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους σε όλη την περίοδο πρόληψης του κορωνοϊού.

Τηρούνται ωστόσο τα προβλεπόμενα μέτρα. Για παράδειγμα μία φορά κάθε εβδομάδα το προσωπικό υποβάλλεται σε τεστ. Ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει πουθενά σε αυτούς που βρίσκονται στο Κέντρο κανένα κρούσμα.

Οι ξύλινες κατασκευές που υπάρχουν από χθες στην αυλή του Κέντρου προέρχονται από τον στολισμό που χρησιμοποιεί κάθε χρόνο ο Δήμος Καβάλας. Η διακόσμηση έγινε με κοινή προσπάθεια των ωφελουμένων και του προσωπικού.

Τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού περιλαμβάνουν και άλλες προσαρμογές στην ιδιαίτερη κατάσταση που βιώνουμε. Οι ομάδες των ωφελουμένων είναι περισσότερες. Με λιγότερα μέλη κάθε μία.

Προγραμματίζεται το καθιερωμένο γλέντι την Τσικνοπέμπτη και αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες -μόνο για τους ωφελούμενους του Κέντρου- η λειτουργία μιας μικρής ταβέρνας στις 12 Μαρτίου στον αύλειο χώρο.

Υπάρχει διαρκές το ενδιαφέρον του προσωπικού ενώ και οι γονείς των ωφελούμενων υποστηρίζουν τη διαδικασία συμμετοχής στις δραστηριότητες και στη λειτουργία του ΚΔΑΠ των παιδιών τους.

Καθημερινά στους χώρους του υπάρχει μία αισιοδοξία, ένα χαμόγελο. Μία ικανοποίηση για το γεγονός ότι το Κέντρο συνεχίζει και λειτουργεί σχεδόν κανονικά. Σα να μην υπάρχει κορωνοϊός. Τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό μειώθηκαν ελαφρώς επειδή κάποια προέρχονται από οικογένειές από τις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.

Η διευθύντρια του ΚΔΑΠ κ. Ζήσα Μισσιριάν δήλωσε χθες:

«Κάθε Παρασκευή είναι μια χαλαρή μέρα για μας. Δεν ακολουθούμε το προκαθορισμένο πρόγραμμα. Σήμερα λοιπόν (χθες) τα παιδιά έκαναν αυτό που επιθυμεί η καρδούλα τους. Στολίσαμε τα αποκριάτικα και στον προαύλιο χώρο και εσωτερικά.

Προσπαθούμε να μην αλλάξουμε τα δεδομένα που φέρνουν μια χαρούμενη, μια ευχάριστη πινελιά στις ψυχές των παιδιών. Αυτό πρέπει να γίνει. Όταν η ψυχολογία μας είναι σωστή και ήρεμη τότε μπορούμε να είμαστε σωστοί και στο ρόλο μας. Τα παιδιά πρέπει να συνεχίζουν κανονικά γιατί μία αλλαγή θα προκαλέσει εσωτερική ανησυχία. Είναι κάτι που δεν το θέλουμε».

Διαβάστε επίσης