• 25 Απριλίου 2024,

Το ΚΚΕ στο πλευρό των πληγέντων από την κακοκαιρία αγροτών

 Το ΚΚΕ στο πλευρό των πληγέντων από την κακοκαιρία αγροτών

Περιοδεία σε χωριά του Δήμου Παγγαίου στη Καβάλα, όπου η κακοκαιρία, το χαλάζι και οι έντονοι άνεμοι κατέστρεψαν στις 25 Ιούνη ολοκληρωτικά τις καλλιέργειες των αγροτών πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα κλιμάκιο της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, ο γραμματέας της ΤΕ Καβάλας Κώστας Κουκούλας, ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Θόδωρος Συμεωνίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Παγγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Μιχάλης Διαμαντόπουλος.

Το κλιμάκιο παρευρέθηκε σε κινητοποίηση αγροτών της περιοχής στη Γαληψό, όπου οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου, διεκδικώντας μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους και άμεση καταβολή των αποζημιώσεων, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε σε χωράφια όπου είδε από κοντά τις τεράστιες καταστροφές.

Στη Γαληψό, τα μέλη του ΚΚΕ πραγματοποίησαν εξόρμηση με την Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, ο Γιάννης Δελής ανέφερε πως το ΚΚΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών και πρόσθεσε πως «είναι η αγανάκτησή σας δικαιολογημένη και τα αιτήματά σας πέρα για πέρα δίκαια. Αυτά τα αιτήματα εμείς καταθέσαμε με την Ερώτησή μας στη Βουλή και περιμένουμε από το αρμόδιο υπουργείο απάντηση».

Επίσης, είπε πως το κομβικό και άμεσο ζήτημα είναι η εξασφάλιση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τους πληγέντες, πέρα από την επιτάχυνση των διαδικασιών του ΕΛΓΑ. Μάλιστα, σχολίασε πως ο ΕΛΓΑ συντηρείται μονάχα από τους αγρότες και όχι από το κράτος, το οποίο ωστόσο προσφέρει δεκάδες εκατομμύρια για τις ανάγκες του κεφαλαίου, δίνοντας για παράδειγμα αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές, που το αρνείται στους αγρότες.

«Πρέπει να παρθεί πολιτική απόφαση που να ενισχύσει όλους εσάς», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ και συμπλήρωσε πως «για να γίνει αυτό πρέπει να συνεχίσετε στον δρόμο της οργάνωσης, του αγώνα και της διεκδίκησης. Το άμεσο, αυτό θα το εξασφαλίσετε εσείς με τον δικό σας αγώνα, εμείς δεσμευόμαστε ότι αυτόν τον αγώνα θα τον μεταφέρουμε στη Βουλή».

Οι αγρότες της περιοχής αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, προγραμματίζοντας νέα κινητοποίηση την Τρίτη 5 Ιούλη στην έδρα της ΠΕ Καβάλας.

Πηγή : www.902.gr

Διαβάστε επίσης