Το ΚΚΕ συνεχίζει την προεκλογική του δραστηριότητα με εκδηλώσεις στη Θάσο

 Το ΚΚΕ συνεχίζει την προεκλογική του δραστηριότητα με εκδηλώσεις στη Θάσο

Ως εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Καβάλας του ΚΚΕ ο κ. Βασίλης Κατοπόδης (και πρώην γραμματέας αυτής) εξήγησε χθες τους λόγους για τους οποίους το κόμμα συνεχίζει την προεκλογική του δραστηριότητα.

Παρά το τριήμερο πένθος. Με δύο εκδηλώσεις στη Θάσο. Στο Θεολόγο χθες και στην Καλλιράχη σήμερα. Ο κ. Κατοπόδης ασκεί κριτική στα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Η συνέντευξη

Ερ: Η πολιτική σας δραστηριότητα συνεχίζεται κανονικά. Δεν επηρεάζεται από το τριήμερο πένθος.

Απ: Δεν επηρεάζεται γιατί το τριήμερο πένθος αφορά τις εκδηλώσεις που είναι εορταστικού χαρακτήρα. Εμείς τέτοιες δεν επρόκειτο να κάνουμε, ούτε φυσικά χρησιμοποιούμε τυμπανοκρουσίες. Κάνουμε δυο συγκεντρώσεις, συσκέψεις στην ουσία, δύο συζητήσεις με τον κόσμο της Θάσου. Στην Καλλιράχη και στο Θεολόγο. Νομίζω ότι αν μια φορά αυτό ήταν αναγκαίο πριν τα περιστατικά που ζούμε εδώ και δυο μέρες με το δυστύχημα, σήμερα είναι πολλές φορές περισσότερο χρήσιμο να συζητήσουμε. Να συμβάλουμε σε αυτή τη συζήτηση που ούτως ή άλλως γίνεται μέσα στο λαό. Αυτό το έγκλημα και ατιμώρητο δεν πρέπει να μείνει και δεν πρέπει να ξεχασθεί και δεν πρέπει να συγκαλυφθεί. Αυτό λέμε εμείς.

Ερ: Η ημερομηνία των εκλογών θα αλλάξει μετά την τραγωδία στα Τέμπη;

Απ: Με όλα αυτά που ακούγονται, δεν ξέρω. Και αν αλλάξει δηλαδή τι πρόκειται να γίνει; Θα αλλάξει κάτι ουσιαστικό αν πάει η ημερομηνία των εκλογών κατά τον Μάιο; Πρέπει να κοιτάξουμε την ουσία. Η ουσία ποια είναι; Οι εκλογές θα γίνουν, αργά ή γρήγορα. Το αργότερο τον Ιούνιο. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο με βάση την τετραετία που τελειώνει. Είμαστε σε προεκλογική περίοδο, αν τώρα το πάει από άποψη τακτικής η κυβέρνηση ένα μήνα αργότερα, δεν τρέχει και τίποτα.

Ερ: Πριν το τραγικό περιστατικό, είδατε τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Εσείς τις πιστεύετε;

Απ: Τις παρακολουθούμε και τις μελετάμε. Άλλα πράγματα είναι αντιφατικά, άλλα πράγματα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν πετάμε και εμείς στα  σύννεφα.

Σε άλλες δημοσκοπήσεις πάμε καλά, σε άλλες μας δείχνουν στο ίδιο ποσοστό. Εμείς κάνουμε και τις δικές μας δημοσκοπήσεις μέσα στο λαό. Βλέπουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια η συμβολή που είχε το ΚΚΕ στην ανάπτυξη εργατικών αγώνων και στην πόλη της Καβάλας έχει ένα αντίκτυπο. Είναι και στο χέρι μας. Να δουλέψουμε ακούραστα όπως κάνουμε και σε κάθε εκλογική μάχη για να ανεβάσουμε τα ποσοστά του ΚΚΕ. Όχι βέβαια για κανένα δικό μας λόγο. Όχι για να ικανοποιηθούμε εμείς. Το βασικό θέμα είναι την επόμενη μέρα των εκλογών-  ακόμη κι αν υπάρξει μια πολύ δυνατή αντιλαϊκή κυβέρνηση με οποιαδήποτε σύνθεση- να υπάρχει ένα δυνατό ΚΚΕ που θα τους φοβίσει. Είναι η μόνη ψήφος που μπορεί να τους φοβίσει σε αυτή τη φάση. Βλέποντας την τραγική επικαιρότητα των ημερών καταλαβαίνουμε ότι ήταν και ένα προγεγραμμένο έγκλημα. Για το οποίο έχουν προειδοποιήσει όλοι οι εργαζόμενοι, τα σωματεία τους για όλα αυτά που συμβαίνουν στους Ελληνικούς Σιδηρόδρομους. Κοιτάξτε τώρα τις μεγάλες αντιφάσεις. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ανδρουλάκης ήρθαν τις προηγούμενες εβδομάδες και μήνες, στην περιοχή μας.  Πέρασαν από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Φυσικά και ο Πρωθυπουργός. Όλοι τους με μια φωνή είναι σύμφωνοι και διακηρύσσουν το πόσο σημαντικό είναι για παράδειγμα η διασύνδεση η σιδηροδρομική της Καβάλας και όλων των λιμανιών της Βόρειας Ελλάδας με τα λιμάνια της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Τους ενδιαφέρει η διαφήμιση των λιμανιών ακριβώς και μόνο για το εμπορικό κομμάτι.  Για τα κέρδη των μεγάλων. Είναι ψέματα αυτό; Ποιες παθογένειες; Το ότι δεν μπορούν να ολοκληρωθούν τα έργα εδώ και 20 χρόνια για να έχουμε ένα σύγχρονο και ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο; Υπηρετούν το 40% από το οργανόγραμμα του ΟΣΕ. Μας δουλεύουνε; Έχουν ελλείψεις 60% στους εργαζόμενους σε όλα τα πόστα. Ποια ασφάλεια;

Ερ: Ήταν να έρθει αλλά τελικά δεν ήρθε λόγω της πρότασης μομφής ο γραμματέας το κόμματος ο κ. Κουτσούμπας. Έχουμε τίποτα νεώτερο;

Απ: Θα δούμε επ’ αυτού. Είναι δύσκολο. Ανάλογα και το πότε θα γίνουν οι εκλογές.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης