• 9 Μαΐου 2024,

Πρόθυμοι οι Καβαλιώτες για αιμοδοσία λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη

 Πρόθυμοι οι Καβαλιώτες για αιμοδοσία λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι προσήλθαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στο Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.

Ευαισθητοποιήθηκαν από τα όσα άκουσαν και είδαν στα μέσα ενημέρωσης, έσπευσαν να δώσουν αίμα για τις ανάγκες που προέκυψαν από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Η μεγάλη προσέλευση ξάφνιασε το προσωπικό του τμήματος.

Έτσι ενώ ο Σταθμός θα λειτουργούσε εκτάκτως για δύο ώρες το απόγευμα της Τετάρτης, λειτούργησε περισσότερο. Το ίδιο έγινε και χθες. Πρωί και απόγευμα. Όπου πάλι η προσέλευση ήταν μεγάλη. Οι περισσότεροι ήταν νέοι στην ηλικία άνδρες και γυναίκες.

Πολίτες που πρώτη φορά ήθελαν να δώσουν αίμα. Εξ αυτού του λόγου κάποιοι δεν εξυπηρετήθηκαν αμέσως. Έπρεπε να κάνουν σύντομες εξετάσεις, έπρεπε να ακολουθήσουν οδηγίες, να συμπληρώσουν ειδικά έντυπα κτλ.

Το απόγευμα της Τετάρτης το Νοσοκομείο συγκέντρωσε 20 μονάδες αίματος. Αυτός ο αριθμός θα μεγάλωνε με τη χθεσινή προσέλευση και προσφορά. Κάποιοι άλλωστε έφυγαν την Τετάρτη ώστε να επανέλθουν και να δώσουν αίμα χθες.

«Η ανταπόκριση είναι συγκινητική», δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Αχιλλέας Γερόπουλος. Σύμφωνα με τα όσα επίσης είπε το Νοσοκομείο ακόμη κι αν δεν χρειαστεί να προωθήσει τις μονάδες αίματος στα Νοσοκομεία Λάρισας και Θεσσαλονίκης, μιας και οι ανάγκες από το σιδηροδρομικό περιστατικό καλύφθηκαν, θα τις κρατήσει για τις δικές του ανάγκες.

Που πάντα είναι μεγάλες. Ο κ. Γερόπουλος δήλωσε ότι το Νοσοκομείο Καβάλας ήταν έτοιμο να βοηθήσει για τους τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος αλλά κάτι τέτοιο δεν χρειάστηκε.

Διαβάστε επίσης