Το κολυμβητήριο λειτουργεί αλλά όχι για το κοινό!

 Το κολυμβητήριο λειτουργεί αλλά όχι για το κοινό!

Με αφορμή κυρίως τους πετυχημένους αγώνες που συχνά φιλοξενεί, δημιουργείται η εικόνα ενός άριστου κλειστού κολυμβητηρίου της Καβάλας. Ενός σύγχρονου αθλητικού χώρου ικανού να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις αφήνοντας τους πάντες ικανοποιημένους. Δυστυχώς αυτή είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος.

Συχνά προκύπτουν εντελώς αρνητικές εικόνες του ίδιου χώρου αφού όταν βρέχει έξω, βρέχει και μέσα! Στην στέγη του κολυμβητηρίου υπάρχουν πολλές τρύπες που σχεδόν 10 χρόνια τώρα ουδείς φρόντισε ώστε να κλείσουν.

Μόλις πρόσφατα ανατέθηκε μια σχετική μελέτη, ενός έργου που θα έχει υψηλό προϋπολογισμό. Πέραν του ότι θα αναζητηθούν χρήματα για την εκτέλεση του, ακόμη κι αν βρεθούν θα περάσουν τουλάχιστον δύο ακόμη Χειμώνες μέχρι αυτό να ολοκληρωθεί. Επί σειρά πολλών ετών συζητάμε επίσης την ερευνητική γεωθερμική γεώτρηση πλησίον του κολυμβητηρίου, η οποία κι αυτή δρομολογήθηκε αλλά επί της ουσίας δεν έχει γίνει (μέχρι σήμερα) τίποτα.

Το κολυμβητήριο Καβάλας είναι ωραίο, μεγάλο, πολλών δυνατοτήτων. Τα προβλήματα του δεν κρύβονται- παρά τις σχετικές προσπάθειες- κι είναι αρκετά. Χθες το κολυμβητήριο επαναλειτούργησε αλλά όχι για το κοινό. Το πρωί ήταν εντελώς άδειο. Υποτίθεται ότι από το μεσημέρι θα το χρησιμοποιούσαν οι σύλλογοι.

Συνεχίζεται ταυτόχρονα η συντήρηση των εγκαταστάσεων .

Από πλευράς προσωπικού φαίνεται να υπάρχει επάρκεια. Χθες το πρωί που το επισκεφθήκαμε υπήρχαν τουλάχιστον 4.

Σε ένα κολυμβητήριο εντελώς άδειο από πλευράς κόσμου. Άραγε όταν χρειάζεται αυτό το προσωπικό, λόγω αυξημένης αθλητικής δραστηριότητας, υπάρχει; Ή οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι εργάζονται όλοι μόνο το πρωί;

Και φέτος το κολυμβητήριο ακολούθησε το γνωστό του πρόγραμμα. Διέκοψε τη λειτουργία του τον Αύγουστο. Αντί να επαναλειτουργήσει την 1η Σεπτέμβρη, λειτούργησε χθες. Όχι για το κοινό. Λέγεται ότι αυτό οφείλεται στην έλλειψη ναυαγοσωστών. Πέρσι και τα προηγούμενα χρόνια γενικότερα υπήρξε μια προσωρινή «εκ των ενόντων» λύση. Φέτος καθυστέρησε.

Θα καθυστερούσε κι άλλο αν στο μεταξύ δεν υπήρχαν οι έντονες (το τελευταίο διάστημα) διαμαρτυρίες των συλλόγων. Κι ενώ άπαντες δήλωναν και ήταν απαισιόδοξοι, ξαφνικά το κολυμβητήριο λειτούργησε. Μόνο για τους συλλόγους. Το κοινό ακούσαμε ότι θα εξυπηρετηθεί από τον Οκτώβρη και μετά!

Εκτός αν διαμαρτυρηθούν και οι πολίτες, αν πιέσουν κι αλλάξει το χρονοδιάγραμμα.

Η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας έκανε την προσπάθεια της. Έφερε αγώνες που τους υποστήριξε κατάλληλα. Αντιμετώπισε και την καθημερινότητα. Η νέα διοίκηση προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει. Μεσολαβεί ένα «νεκρό» διάστημα, το οποίο είναι σε βάρος των χρηστών. Διαπιστώνουμε μια γενικότερη απροθυμία στο να περιγραφούν αναλυτικά όλα τα προβλήματα. Λες και άπαντες είναι συνεννοημένοι να συνεχίσουν να τα κρύβουν, σπρώχνοντας τα κάτω από το χαλί!

Διαβάστε επίσης