Το λαυράκι που λέγεται Μανοΐλοβιτς

 Το λαυράκι που λέγεται Μανοΐλοβιτς

Ο Σέρβος Μανοΐλοβιτς όλες αυτές τις μέρες παραμένει στην Ελευθερούπολη. 

Μάλιστα δεν… γκρινιάζει για το γεγονός  ότι δεν βρήκε πτήση να πετάξει για την πατρίδα του. Γενικά έχει κερδίσει τους πάντες στην πρωτεύουσα του Δήμου Παγγαίου με τη συμπεριφορά του.  Το καλοκαίρι όταν είχε αποκτηθεί από τον ΓΣΕ και είχε γίνει ο πρώτος ξένος που θα φόραγε τη φανέλα του συλλόγου, πολλοί μιλάγανε για μεγάλο ρίσκο.

Ήταν η πρώτη φορά που θα έπαιζε στην Ελλάδα. Δεν γνώριζε καν την Α2 κατηγορία. Πολλοί φοβόντουσαν μήπως είναι περίπτωση… Μίτροβιτς που είχε έρθει το καλοκαίρι του 2018 με περγαμηνές στην Ένωση από τη Σερβία αλλά έφυγε πολύ γρήγορα αφού δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί και τη θέση του είχε πάρει ο Γκαμπερόνι.

Τελικά ο Νεμάνια στην Ελευθερούπολη έδειξε από τα πρώτα ματς, ότι θα ήταν ο ηγέτης της ομάδας, κάνοντας πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο.  Μάλιστα χωρίς να έχει και το μεγάλο συμβόλαιο. Αποδείχτηκε λαυράκι.

Δεν αποκλείεται τη νέα αγωνιστική σεζόν να φοράει την φανέλα ομάδας της Α1 κατηγορίας.

Ο ίδιος φρόντισε με την αγωνιστική του παρουσία να ανεβάσει τις μετοχές του.  Σταμάτησε το πρωτάθλημα ενώ μπροστά του όπως και η ομάδα της Ελευθερούπολης που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του ΓΣΕ,  είχε πολλές προκλήσεις.  Αναλυτικά το τι έχει κάνει μέχρι τώρα στην Α2 (τα στοιχεία από το basketblog).

Ο Manojlovic στα 26 του χρόνια, σε 19 παιχνίδια με την Ελευθερούπολη, είναι πρώτος σε λεπτά συμμετοχής (10 ώρες και 11 λεπτά), σε μέσο όρο λεπτών συμμετοχής (32:25 ανά ματς) και φυσικά σε πόντους έχοντας σκοράρει 287 (15.1 ανά αγώνα). Πρωτιά στην ομάδα του και στο ranking με 12.2 μέσο όρο, στις ασίστ (4.9 ανά ματς) και στα ριμπάουντ (8.0 ανά παιχνίδι).

Με λίγα λόγια είναι πρώτος σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, για την πέμπτη στον βαθμολογικό πίνακα Ελευθερούπολη, που άρχισε την σεζόν με πρωταρχικό στόχο να αποφύγει τα play-out και έχει ρεκόρ 11-9 αυτή τη στιγμή. Όσον αφορά συνολικά όλο το πρωτάθλημα, τον συναντάμε στην 20η θέση των σκόρερ αν και έχει από κάποιους παίκτες δύο ματς λιγότερα.

Στα ριμπάουντ, αν και περιφερειακός, βρίσκεται στην έβδομη θέση. Ενώ, στο συνολικό ranking έχει μαζέψει 380 βαθμούς που τον κατατάσσουν τέταρτο στην σχετική λίστα.

Η Ελευθερούπολη κάνει μία εξαιρετική σεζόν και πολλά τα οφείλει στον Σέρβο της.

Διαβάστε επίσης