• 18 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας γύρισε με βραβείο από το Βελιγράδι

 Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας γύρισε με βραβείο από το Βελιγράδι

Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας ταξίδεψε στη Σερβία τις προηγούμενες μέρες.

Έλαβε μέρος στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ -INTERNATIONAL FIDAF FOLK Dance and Music BELGRADE AWARD 2022. Έγινε στο Βελιγράδι από 3/7/2022 μέχρι 7/7/2022. Το Λύκειο Ελληνίδων συμμετείχε μαζί με το μουσικό σχήμα Κιορ Τοπάλ. Επικεφαλής της αποστολής η πρόεδρος του Λυκείου κ. Μαρίνα Φιλιππίδου.

Η συνέντευξη της κ. Φιλιππίδου

Ερ: Την προηγούμενη εβδομάδα το Λύκειο Ελληνίδων πήγε στη Σερβία. Πείτε μας τι ακριβώς έγινε εκεί;

Απ: Συμμετείχαμε σε ένα φεστιβάλ με διαγωνιστικό κατά κάποιο τρόπο χαρακτήρα. Μαζί με άλλες 10  χώρες απ` όλο τον κόσμο. Ήταν η Πολωνία, η Γερμανία, η Βουλγαρία, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Ινδονησία, η Μολδαβία, η Τουρκία, φυσικά και η Σερβία που το διοργάνωσε. Το φεστιβάλ έγινε στο Βελιγράδι. Γίνεται συνέχεια εδώ και 10 χρόνια. Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε αφού το επιτρέπουν οι γενικότερες συνθήκες. Πήγαμε με τη χορευτική μας ομάδα των επιδείξεων. Κερδίσαμε το κύπελλο της καλύτερης ενδυμασίας. Χορέψαμε χορούς των νησιών και χορούς από τη Θράκη. Την τελευταία μέρα τιμήσαμε τον πόντο. Ενόψει και των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή. Γυρίσαμε στην Καβάλα με ένα κύπελλο.

Ερ: Ήταν όπως πριν τον κορωνοϊό και η εκδρομή και η εμπειρία και το φεστιβάλ;

Απ: Μέχρι στιγμής όλοι είμαστε καλά. Ήταν ένα φεστιβάλ με πολλά άτομα. Δε θύμιζε ότι υπάρχει ο κορωνοϊός. Ευτυχώς είμαστε όλοι καλά.

Ερ: Είναι τώρα πιο ακριβό ένα ταξίδι με το Λύκειο Ελληνίδων; Η ζωή ακρίβαινε και στη Σερβία;

Απ: Κοιτάξτε τη συμφωνία της εκδρομής την είχαμε κάνει από το Φεβρουάριο που μας πέρασε και ήδη είχε αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου. Στο Βελιγράδι δεν είναι και τόσο ακριβά. Σε γενικές γραμμές ήταν καλά. Το Βελιγράδι δεν είναι και μια ακριβή πόλη. Δεν πήγαμε και στο… Παρίσι. Δεν καταλάβαμε μεγάλη διαφορά. Γνωρίζαμε την αυξημένη τιμή του πετρελαίου. Ανταλλάξαμε με το Δήμο Βελιγραδίου κάποια δώρα και μας είχαν ξεναγήσεις οπότε είδαμε κάποια αξιοθέατα. Προλάβαμε και είδαμε κάποια πράγματα από την πόλη του Βελιγραδίου και μόνοι μας και με ξεναγήσεις.

Ερ: Τι πρόγραμμα έχει από εδώ και στο εξής το Λύκειο Ελληνίδων;

Απ: Βασικά τώρα λίγο θα ξεκουραστούμε. Συμμετείχαμε και με την εφηβική ομάδα σε ένα φεστιβάλ στη Σύρο. Είχαμε αρκετές εκδηλώσεις στο τελευταίο χρονικό διάστημα και χορευτικές και θεατρικές. Ξεκινάμε από το Σεπτέμβριο βασικά. Έχουμε κάτι το οποίο ακόμη δεν είναι ανακοινώσιμο. Από το Σεπτέμβριο θα μπούμε κανονικά στο πρόγραμμα μας τουλάχιστον όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες και δε μας τα αλλάξει όλα ο κορωνοϊός.

Διαβάστε επίσης