• 20 Απριλίου 2024,

Το Λύκειο Ελληνίδων προσπαθεί να κρατήσει σε λειτουργία τα τμήματα του

 Το Λύκειο Ελληνίδων προσπαθεί να κρατήσει σε λειτουργία τα τμήματα του

Οι πολιτιστικοί και συνοικιακοί σύλλογοι της πόλης και του Νομού Καβάλας προσπαθούν να αντισταθούν, να αντέξουν τη νέα κατάσταση την οποία βιώνουμε. Αυτήν με την έξαρση των κρουσμάτων.

Και ενώ πολλοί σύλλογοι αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία τους (τη Δευτέρα υπήρξε τέτοια απόφαση και από τους Ιχνηλάτες) το Λύκειο των Ελληνίδων Καβάλας κάνει προσπάθεια να διατηρήσει τα μαθήματα, τις συναντήσεις των μικρών και μεγαλύτερων παιδιών. Ακόμη και των ενηλίκων. Έτσι προχθές Δευτέρα τήρησε ακόμη πιο αυστηρά τα μέτρα πρόληψης κορωνοϊού, περιμένοντας παιδιά και ενήλικες στο κτίριο του.

Για αυτά που έγιναν τη Δευτέρα και γενικότερα για τις σκέψεις του συλλόγου, η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Καβάλας κ. Μαρίνα Φιλιππίδου είπε:

«Θα προσπαθήσουμε να μην επηρεαστούμε από την έξαρση των κρουσμάτων. Από την άλλη πλευρά βλέποντας και κάνοντας… Τηρούμε όλα τα μέτρα. Τα τηρήσαμε και τη Δευτέρα αλλά αυτοί που ήρθαν για να συμμετάσχουν στα μαθήματα ήταν πολύ λιγότεροι. Ρόλο έπαιξε και η βροχή της ημέρας αυτής.

Η μειωμένη προσέλευση τη Δευτέρα δεν ξέρουμε πού οφείλεται. Μπορεί να φοβούνται, μπορεί να νοσούν, σίγουρα έπαιξε ρόλο και ο καιρός. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να διατηρήσουμε σε λειτουργία πέντε με έξι τμήματα χορού, τμήματα θεάτρου, ζωγραφικής, εκμάθησης μουσικών οργάνων και άλλα. Μέχρι και την περίοδο των εορτών ήμασταν μία χαρά.

Έχουμε μεγάλους χώρους στο κτίριο μας, κατάλληλους μεγάλους χώρους για να τηρούνται αποστάσεις. Ακούμε ταυτόχρονα και τους γονείς, ακούμε και τα παιδιά που θέλουν να έρθουν στα μαθήματα κανονικά. Είναι κάτι που θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε παρά την δυσκολία της περιόδου που διανύουμε».

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης