• 26 Απριλίου 2024,

«Θα είμαστε η επόμενη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ»

 «Θα είμαστε η επόμενη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ»

Επιμένει στην κριτική προς την παράταξη Μέτιου και μάλιστα στους γνωστούς υψηλούς τόνους. Προτιμά τις δια ζώσης συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι οποίες ζητά να επανέλθουν.

Χθες ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας (εκλεγμένος με την παράταξη Τοψίδη) κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης ασχολήθηκε με τα του περιφερειακού συμβουλίου και όχι μόνο. Αφορμή ήταν η πρόσφατη συνεδρίαση. Η συζήτηση μαζί του επεκτάθηκε, όπως ήταν φυσικό, σε θέματα της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Η συνέντευξη

Ερ: Τι μπορούμε να πούμε για την πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το 2022;

Απ: Καταρχήν εκ της θεματολογίας και  της ημερήσιας διάταξης ήταν όντως μια πανηγυρική  συνεδρίαση.  Εξελέγη το νέο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής. Συναντηθήκαμε μετά από πάρα πολύ καιρό διά ζώσης. Θέλω να τονίσω ότι πρέπει να επανέλθουν οι δια ζώσης συνεδριάσεις. Κι αν κάποιοι έχουν συμπτώματα ή δεν έχουν εμβολιαστεί, να συμμετέχουν μέσω του υπολογιστή. Όλοι οι άλλοι τηρώντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας όπως έγινε και προχθές, να είμαστε παρόντες εκεί πέρα. Σίγουρα δια ζώσης είναι άλλη η ποιότητα των συνεδριάσεων. Είναι πιο ζωντανός ο διάλογος αλλά και πιο ουσιαστικός. Τονίζω ότι είναι ανάγκη να συστηθούν και να λειτουργήσουν και οι επιτροπές ανάπτυξης και αγροτικής οικονομίας.

Ερ: Το φυσικό αέριο, ήρθε στην Καβάλα ξεκίνησαν τα έργα στο Χαλκερό και στο Περιγιάλι.

Απ: Το φυσικό αέριο  έρχεται ή θα έρθει στην Καβάλα. Είναι θετικό το γεγονός ότι άρχισαν επιτέλους να εκτελούνται τα έργα. Απορώ όμως γιατί κάποιοι άνθρωποι χαίρονται για την καθυστέρηση των δυο ετών και τα σκαλίζουν όλα αυτά. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω. Σίγουρα το φυσικό αέριο είναι ένα τεράστιο έργο το οποίο εννοείται ότι το στηρίζουμε. Πρέπει όμως να μας πούνε ορισμένα πράγματα. Ένα θέμα είναι πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες, τι υποσυνδέσεις θα γίνουνε, πόσες  θα είναι υψηλής και πόσες χαμηλής, ποιες θέσεις καλύπτονται αλλά και τι χρονοδιάγραμμα θα υπάρχει.

Ερ: Αυτά δεν τα ρωτήσατε στο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Απ: Αυτά τα ρωτάμε και θα τα  ξαναρωτήσουμε. Περιμένουμε να απαντάνε στις σωστές ερωτήσεις. Τελευταία η διοίκηση έχει δείξει ένα πρωτοφανή πανικό. Ρωτάμε για τη γέφυρα της Καβάλας και ο κ. Μέτιος απαντούσε  για τη γέφυρα του Κομψάτου στη Ροδόπη. Φυσικά τα ρωτάμε όλα αυτά και θα τα ξαναρωτήσουμε. Σαν παράταξη είμαστε παρόντες και κάνουμε πιστεύω ότι κάνουμε μια σωστή και εποικοδομητική αντιπολίτευση ώστε όταν  θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου- που έρχεται αυτή η μέρα- να είμαστε η έτοιμη διοίκηση. Θα είμαστε η επόμενη διοίκηση της Περιφέρειας, να είστε σίγουροι για αυτό. Πριν ένα μήνα είχαμε φέρει το θέμα της γέφυρας εδώ στην Καβάλα. Ξέρετε ότι σηκώθηκε το θέμα. Βγήκε ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ο Αλέξης Πολίτης και είπε ότι θέλω να ενημερωθώ από την Εγνατία για την πορεία του έργου και για τα της γέφυρας. Λέω εγώ, δεν καλύφθηκε από της απαντήσεις που έδωσε ο κ. Αντωνιάδης και ο κ. Μέτιος στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου; Θέλω να πω ότι εμείς κάνουμε μια αντιπολίτευση ουσίας, πολλές φορές αυστηρή, ίσως πολλές φορές και σκληρότερη αλλά κάνουμε και μια αντιπολίτευση χρήσιμη για τους πολίτες. Εμείς δεν κάνουμε πολιτική του θεαθήναι και του facebook. Έχετε καθόλου ταξιδέψει στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, το τελευταίο εξάμηνο- επτάμηνο; Πήγατε να πάρετε κάποιον συγγενή σας από το αεροδρόμιο; Μπείτε στο δρόμο  έξω από τη Νέα Καρβάλη για να πάτε στο αεροδρόμιο. Θα δείτε το χάλι που έχει και την επικινδυνότητα που έχει. Αυτά πρέπει να κοιτάξει η Περιφέρεια και όχι τις διαγραμμίσεις. Καλές είναι και οι διαγραμμίσεις, δεν είμαστε αντίθετοι και να καθαρίζουν τα χόρτα γύρω από τους δρόμους, σωστά τα κάνουνε, δεν αντιλέγει κανείς, αλλά και η ουσία είναι να φτιάξουν και το δρόμο που έχει μαύρο χάλι και θα σκοτωθεί κόσμος. Μιλάω για το δρόμο μετά τη Ν.Καρβάλη και στη Βιομηχανική Περιοχή.

Ερ: Πείτε μας και τις αποφάσεις ορισμού Αντιπεριφερειαρχών.

Απ: Τα λέγαμε τα περισσότερα. Όλος αυτός ο θίασος που ξεπούλησε αρχές, ξεπούλησε ιδέες, ξεπούλησε τη ψήφο των πολιτών που τους τίμησε… Τα κάνανε όλα αυτά για να εξασφαλίσουν ένα μισθό. Αυτό το πέτυχαν. Ο μοναδικός σκοπός ήταν ο μισθός. Η μοναδική τους αγωνία.

Θα δείτε όταν θα τελειώσει η θητεία τους θα δείτε ότι δεν θα έχουν υπογράψει ούτε μια απόφαση.  Αυτά τα λέω και για τους πρώην της ομάδας Τοψίδη αλλά και για τους άλλους συνδυασμούς που συνεργάζονται. Πείτε μου μια απόφαση, μια αρμοδιότητα, κάτι το συγκεκριμένο που έκανε ο κ. Σιμιτσής; Είναι Περιφερειάρχης Ανάπτυξης αλλά δεν έχει καμία πραγματική αρμοδιότητα. Εγώ ήμουν Περιφερειάρχης Ανάπτυξης αλλά υπήρχε η υπογραφή μου, υπήρχε αρμοδιότητα, δεν είχα μόνο τον τίτλο και το αξίωμα.  Ένα ακόμη θέμα που με ενόχλησε όλη αυτή την εβδομάδα είναι το θέμα της ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου. Αν υπάρχει ένα καλό από την πανδημία, νομίζω ότι ήταν το γεγονός ότι δεν γινόντουσαν εκδηλώσεις και θα έπρεπε η ανακαίνιση να είχε τελειώσει. Δυστυχώς αυτοί οι μήνες φύγανε έτσι. Ήταν ευκαιρία να γίνει η ανακαίνιση.

Διαβάστε επίσης