• 19 Απριλίου 2024,

Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις για την εξιχνίαση μιας ληστείας που τελικά ήταν σκηνοθετημένη

 Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις για την εξιχνίαση μιας ληστείας που τελικά ήταν σκηνοθετημένη

Σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 24ωρών από την έναρξη της αστυνομικής επιχείρησης στα Αμισιανά αυτή είχε κιόλας στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Τα περισσότερα χρήματα μιας σκηνοθετημένης ληστείας τον περασμένο Γενάρη είχαν βρεθεί κι οι βασικοί δράστες (εμπνευστές μιας περίπλοκης ιστορίας) είχαν ομολογήσει. Πλέον το λόγο έχει η δικαιοσύνη αν και όπως φημολογείται στην υπόθεση ίσως εμπλέκονται κι άλλοι. Βοηθητικοί. Κατά τις πρώτες πληροφορίες η αρχική ιδέα ήταν του πρώην διευθυντή Καβάλας εταιρίας σεκιούριτι. Την εμπιστεύτηκε στον κουμπάρο του κι αυτός στον πατέρα του. Ο πρώην διευθυντής της σεκιούριτι δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στην πόλη. Ο πατέρας και ο γιος αντίθετα όχι μόνο είναι γνωστά πρόσωπα αλλά περιγράφονται ως πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας.

Επίσημες ανακοινώσεις δεν έγιναν ως το απόγευμα της Παρασκευής. Οι πληροφορίες είναι πολλές. Λέγεται λοιπόν ότι τα χρήματα βρέθηκαν αρχικά σε διάφορα σημεία των εγκαταστάσεων της αντιπροσωπείας οχημάτων στα Αμισιανά. Όταν οι τρεις συλληφθέντες παραδέχθηκαν την ενοχή τους, έδωσαν συγκεκριμένες πληροφορίες στους αστυνομικούς. Τα περισσότερα χρήματα φημολογείται ότι βρέθηκαν σε άδειο σπίτι εντός των Αμισιανών, το οποίο είναι ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορούμενων. Τα τελευταία χρήματα βρέθηκαν χθες το πρωί, σε βοηθητικό κτίσμα από λαμαρίνα εντός του οικοπέδου της αντιπροσωπείας.

Η αστυνομία ενημερώνει ανεπίσημα τους δημοσιογράφους ότι οι 3 κατηγορούμενοι θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης τη Δευτέρα. Για τον πατέρα και γιο ανέλαβε ήδη συνήγορος υπεράσπισης δικηγόρος Καβάλας. Οι πρώτες απαντήσεις στο βασικό ερώτημα- γιατί έγινε η σκηνοθεσία της ληστείας- παραπέμπουν στην οικονομική χρήση. Ωστόσο τα χρήματα βρέθηκαν άθικτα αν και η αντιπροσωπεία «κυκλοφορούσε» στην πιάτσα ότι ήταν υπό πώληση. Η εξιχνίαση της υπόθεσης είναι αναμφίβολα μια μεγάλη επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας και του τμήματος Ασφαλείας. Ο δε σκύλος που συμμετείχε στις πρώτες έρευνες την Πέμπτη το πρωί λέγεται ότι είναι ειδικά εκπαιδευμένος να βρίσκει χρήματα, προέρχονταν από υπηρεσία Τελωνείου. (Στις 12 σήμερα το μεσημέρι θα γίνουν με συνέντευξη τύπου οι επίσημες ανακοινώσεις της Α.Δ. Καβάλας)

Διαβάστε επίσης