• 18 Μαΐου 2024,

Τον Νοέμβρη το δικαστήριο για τις απαλλοτριώσεις στο έργο του νέου δρόμου Δράμα- Καβάλα

 Τον Νοέμβρη το δικαστήριο για τις απαλλοτριώσεις στο έργο του νέου δρόμου Δράμα- Καβάλα

Ο συμπολίτης δικηγόρος κ. Παναγιώτης Μαμτσαδέλης (φωτογραφία) δικαιώνεται ως προς την ουσιαστική έναρξη του έργου κατασκευής του νέου δρόμου Δράμα- Καβάλα.

Ταυτόχρονα μας ενημερώνει για την ημερομηνία που θα γίνει το απαραίτητο δικαστήριο, σχετικό με τις αποζημιώσεις.

Το κείμενο του Παναγιώτη Μαμτσαδέλη αναφέρει:

«Στις 8 Μαΐου 2023 είχα δηλώσει στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής πως το νέο οδικό έργο του κάθετου άξονα Ε61, ο νέος δρόμος που θα συνδέει την Δράμα με την Καβάλα, επρόκειτο να ξεκινήσει το Φθινόπωρο του 2023, καθώς υπήρχε ένα νομικό ζήτημα σχετικά με την διαδικασία των απαλλοτριώσεων.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, ανακοινώθηκε η επίσκεψη του τότε Υφυπουργού Υποδομών Γεώργιου Καραγιάννη στο εργοτάξιο του Ε61, προκειμένου να επιθεωρήσει την εξέλιξη των έργων. “Μα ποιων έργων;” αναρωτήθηκα στο άκουσμα της είδησης, καθώς θα διαψευδόμουν σε λιγότερο από 1 ημέρα.

Ο χρόνος, όμως, έκρινε πως η πληροφόρησή μου ήταν σωστή. Το εργοτάξιο που επισκέφθηκε τότε ο Υφυπουργός, αφορούσε ένα μικρό τμήμα του Ε61, το οποίο ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και δεν επηρέαζε αποφασιστικά το σύνολο του έργου.

Η υλοποίηση του έργου θα ξεκινήσει περίπου 1-2 μήνες μετά τις 10/11/2023, ημερομηνία κατά την οποία έχει οριστεί ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Θράκης, η συζήτηση της ειδικής αίτησης που κατατέθηκε, όπως ο Νόμος ορίζει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Έστω και έτσι, ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή μας,  το οποίο αναμένεται να αποσυμφορήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εθνική οδό Καβάλας-Δράμας, ξεκινά με την ελπίδα να μην προκύψουν άλλα εμπόδια και να ολοκληρωθεί εντός του προγραμματισμένου χρονοδιαγράμματος».

Διαβάστε επίσης