• 15 Μαΐου 2024,

Το Νοσοκομείο προγραμματίζει επιστροφή στην κανονικότητα του

 Το Νοσοκομείο προγραμματίζει επιστροφή στην κανονικότητα του

Η χθεσινή συνέντευξη του Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας Ντίνου Κλειτσιώτη στην Πρωινή ήταν σαφώς η πιο αισιόδοξη των προηγούμενων ημερών. Μία συγκρατημένη αλλά και τεκμηριωμένη αισιοδοξία του μαζί με μία παράλληλη έκκληση άπαντες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα.

Καταλαβαίνουμε ότι τις επόμενες εβδομάδες -πολύ πιο σύντομα από ότι θα περίμενε κάποιος-  το Νοσοκομείο Καβάλας θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επανέλθει σε μία κανονικότητα. Σε μία πιο φυσιολογική λειτουργία. Ήδη όσοι το επισκέπτονται είναι περισσότεροι και όχι μόνο για περιστατικά ή λόγους που έχουν σχέση με τον κορωνοϊό.

Προς το παρόν διατηρούνται οι κλίνες των κλινικών κορωνοϊού αλλά σύντομα θα υπάρξουν οι απαραίτητες αποφάσεις προκειμένου το Νοσοκομείο να επανέλθει στις κλινικές που είχε πριν την υγειονομική κρίση. Δεν είναι τυχαίο ότι ξεκίνησαν μικροεπεμβάσεις στην Οφθαλμολογική κλινική ενώ καινούργιες αποφάσεις προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα αναμένονται το αργότερο στο τέλος του μήνα.

Ο Ντίνος Κλειτσιώτης είναι αισιόδοξο, αρκετά σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει τρίτο κύμα κρουσμάτων της νόσου. Ζητά να τηρούνται συνεχώς τα μέτρα για να οριστικοποιηθεί η προαναφερθείσα εξέλιξη.

Δηλώνει με σιγουριά ότι η κινητικότητα των πολιτών την περίοδο των εορτών -ειδικά στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας- δεν δημιούργησε παραπάνω κρούσματα από αυτά που θα περίμενε κάποιος. Είμαστε αρκετά καλά, είπε καταρχήν ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

Μιλώντας ακόμη πιο συγκεκριμένα και με νούμερα για τους αρρώστους τόνισε ότι 34 υπάρχουν στην κλινική Covid αλλά τουλάχιστον οκτώ προέρχονται από το νοσοκομείο της Ξάνθης. Ήρθαν προσωρινά στην κλινική κορωνοϊού της Καβάλας λόγω έκτακτων εργασιών που έπρεπε να γίνουν σε συγκεκριμένη πτέρυγα του νοσοκομείου της γειτονικής πόλης.

Όπου τελικά θα επανέλθουν. Στη μονάδα εντατικής θεραπείας κορωνοϊού τα περιστατικά το πρωί της Τετάρτης ήταν πέντε.

Ένας άρρωστος από την Ξάνθη, οι υπόλοιποι από την Καβάλα. Δεν είχαμε αύξηση κρουσμάτων λόγω εορτών, είπε ο Ντίνος Κλειτσιώτης. Το Νοσοκομείο Καβάλας την Τρίτη (προχθές) έκανε 60 μοριακά τεστ. Με τρία θετικά κρούσματα.

Έγιναν και 25 rapid tests χωρίς κανένα θετικό κρούσμα. Για τη διαδικασία των εμβολίων είπε ότι την Τετάρτη (χθες) επρόκειτο να γίνουν 95. Με χαρά δήλωσε ότι οι πολίτες ηλικίας 85 ετών και άνω δεν έχασαν κανένα από τα ραντεβού τους για να εμβολιαστούν. Ένα στοιχείο που προκύπτει από τους εμβολιασμούς από το περασμένο Σάββατο ως προχθές Τρίτη.

Διαβάστε επίσης