Το Ντουμπάϊ σε περιμένει …

 Το Ντουμπάϊ σε περιμένει …

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Τσίπρα ο Δραγασάκης που φαίνεται οτι έχει πέσει σε πρόωρη  “χειμερία νάρκη” αφού δεν ακούγεται πουθενά έδωσε μια συνέντευξη στο κρατικό κανάλι προχθές και είπε μεταξύ άλλων οτι 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ δεν προβλέπεται αν και όπως παραδέχτηκε για κάποιους υπάρχει και 4ο και 5ο.

Το γαμώτο είναι οτι μερικοί απο αυτούς  που ονειρεύονται συνέχεια των μνημονιακών προγραμμάτων βρίσκονται και εντός των πυλών της χώρας και αυτό είναι πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό.

Οταν υπάρχει υπονόμευση εκ των έσω έχουμε θέμα.

Βέβαια απο την άλλη θα πρέπει να θεωρούμε σίγουρο ένα νέο πρόγραμμα που θα συνοδεύσει την μείωση του χρέους και μπορούμε για λόγους ψυχολογικούς να το ονομάσουμε και να το λέμε κάπως αλλιώς.

Όπως την τρόϊκα την κάναμε θεσμούς έτσι και στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ που θα συνοδεύει την μείωση του χρέους μπορούμε να δώσουμε μια άλλη ονομασία.

Για να μας μειώσουν το χρέος χωρίς πρόγραμμα δεν υπάρχει περίπτωση αφού δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο.

Αυτοί οτι δίνουν το δίνουν με αντάλλαγμα.

Η κυβέρνηση βέβαια και σε αυτή την περίπτωση δεν λέει οχι αρκεί να έχουμε τις πρώτες αποφάσεις για την μείωση του χρέους εντός του 2016 για να μπορέσουμε το πρώτο τρίμηνο του 2017 να βγούμε στις αγορές και να προσπαθήσουμε για πρώτη φορά τόσο σοβαρά μετά τις γνωστές περιπέτειες της τελευταίας εξαετίας να αντιστρέψουμε το κλίμα.

Σύμφωνα πάντα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης όλα αυτές οι συζητήσεις γίνονται στο αστερισμό της μείωσης του χρέους αλλα και στον αστερισμό της επίσκεψης του ΟΜΠΑΜΑ που έρχεται σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Λευκού Οίκου στην Ελλάδα για ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη και τίποτα άλλο.

Να μπούμε ρε παιδιά σε μια τέτοια διαδικασία , να αναστατωθούμε να ξοδέψουμε τόσα λεφτά για ένα απλό χτύπημα στην πλάτη ;

Όσοι γνωρίζουν κάτι περισσότερο λένε για την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα οτι γίνεται για να στείλει ένα μήνυμα στην Τουρκία αφού είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που πρόεδρος των ΗΠΑ έρχεται στην Ελλάδα και δεν περνάει πρώτα απο την Άγκυρα.

Θα μπορούσαμε δηλαδή να πούμε οτι οι Αμερικάνοι για άλλη μια φορά μας χρησιμοποιούν προκειμένου να κάνουν τα δικά τους αλλα επιλέγουμε και ζούμε και εμείς το δικό μας παραμύθι σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικάνος πρόεδρος έρχεται στην Ελλάδα για να μας βοηθήσει να πιέσουμε τους εταίρους να μας μειώσουν το χρέος εντός του τρέχοντος έτους.

Και μετά ξυπνήσαμε και διαπιστώσαμε οτι είμαστε ξεσκέπαστοι ….

Ο πρόσφστος σεισμός στην Κεντρική Ιταλία των 6,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ ήταν ο πιο ισχυρός στην γειτονική χώρα των τελευταίων δεκαετιών και απειλεί να αφήσει πίσω του 28.000 άστεγους ενώ έχει ισοπεδώσει στην κυριολεξία ολόκληρες πόλεις.

Αυτά είναι τα δύσκολα και το γεγονός οτι μπροστά μας έχουμε χειμώνα τα κάνει ακόμα πιο δύσκολα.

Το Ντουμπάϊ σύμφωνα με την σχετική τηλεοπτική διαφήμιση είναι ένας προορισμός τουριστικός που πάντα μας περιμένει αφού είναι ένα ταξίδι που πρέπει να ζήσεις και οχι απλά να κάνεις.

Στο Ντουμπάϊ όποια εποχή και να πας θα βρεις καλοκαίρι.

Λεφτά να έχεις και το Ντουμπάϊ είναι εκεί.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Η θερμοκρασία φυσιολογικά τα επόμενα 24ωρα πέφτει περισσότερο αφού πλέον πατάμε στον Νοέμβρη που είναι και ο πρώτος μήνας της χειμερινής περιόδου.

Να διατηρήσετε σταθερές θεμροκρασίες και υψηλό ηθικό για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και τον Νοέμβρη.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης